Kvinnor som älskar för mycket (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
PAN FAKTA
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2001-03-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Philippa Wiking
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Women who love too much.
Dimensioner
200 x 145 x 13 mm
Vikt
285 g
SAB
Dodf,Dogb
ISBN
9789172631717
Kvinnor som älskar för mycket (häftad)

Kvinnor som älskar för mycket

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2001-03-01

Slutsåld

Många kvinnor dras hela tiden in i olyckliga förhållanden med män. Sedan kämpar de för att få dessa dödsdömda förhållanden att fungera genom att älska mannen ännu mer. Varför?

Robin Norwood, amerikansk psykoterapeut, beskriver i sin bok det psykologiska mönster som gör att visa kvinnor tvångsmässigt söker sig till och envist håller fast vid män som på olika sätt gör dem illa.

När förälskelsen betyder smärta, då älskar man för mycket. När ens samtal med nära vänner mest handlar om honom, hans problem, hans tankar, hans känslor och nästan alla ens meningar börjar med "han" ...då älskar man för mycket. I de här olyckliga situationerna, när ens partner är olämplig, likgiltig eller otillgänglig och man ändå inte kan avstå från honom, tenderar många att vilja ha honom ännu mer, behöva honom ännu mer. Vårt älskande gör oss då till missbrukare. Och alla har vi ett behov av att förneka det som är för smärtsamt eller känns för hotfullt för oss. Förnekandet är ett naturligt medel för självförsvar, och det verkar automatiskt och oombett.

Boken vill synliggöra dessa destruktiva mönster och ger råd och tips om konkreta åtgärder man kan vidta för att förändras.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnor som älskar för mycket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fantastik bok !
    Colomba, 8 november 2015

    En best-seller sedan 80 talets som är fortfarande aktuell. Handlar om relationer mellan män/ kvinnor. Främst dem svåra relationer. Har lite svårt att beskriva alla mina tankar eftersom svenska är inte mitt modersmål men boken är bra att läsa om man har svårt att bygga en bra kärleksrelation eller om man alltid hamnar hos "fel" kille. Till exempel, en som är våldsam, dricker för mycket och skadar en. Denna boken är för kvinnor ( och män) som vill pausa och analysera orsaker till varför det all... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robin Norwood