Profetens folk : stat, samhälle och kultur i islam under tusen år (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
PAN FAKTA
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2001-09-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Norstedts Pocket
Illustrationer
ill.
Dimensioner
200 x 130 x 28 mm
Vikt
450 g
SAB
Koa.3,Cmdd
ISBN
9789172632165
Profetens folk : stat, samhälle och kultur i islam under tusen år (häftad)

Profetens folk : stat, samhälle och kultur i islam under tusen år

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2001-09-01

Slutsåld

Islam och den islamiska världen har under senare år kommit mer och mer i förgrunden. Denna bok utkom första gången 1988, och är det självklara standardverket på svenska om de första tusen åren av islams historia.

Hur mycket vet vi egentligen om förhållandena i de islamiska länderna, om värderingar, åskådningar och livsmönster? Skall man vara ärlig finns det i västvärlden mängder av fördomar och förutfattade meningar om muslimer.

I Profetens folk behandlar Michael Nordberg den historiska bakgrunden, som är nödvändig för att förstå dagens situation: de första tusen åren av islams historia. Han tar upp vad den islamiska rätten. Shari a, egentligen är och vilka följder den har haft för samhällsut-formningen. Ett långt kapitel analyserar det islamiska samhällets olika strukturer, samhällsklasserna, förhållandet mellan muslimer och icke-muslimer, kvinnans ställning etc. Slutet av boken ägnas åt den fascinerande islamiska mystiken, som spelat en framträdande roll genom tiderna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Profetens folk : stat, samhälle och kultur i islam under tusen år. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Att förstå islam

    Om du vill förstå islam då skall du läsa den här boken. Den raserar alla fördomar och generaliseringar kring islam. Islam är den mest missförstådda religionen i väst och medierna främjar den negativa och förvrängda bilden av islam genom att uteslutet fokusera på de negativa aspekterna av islam. Ordet islam används nästan uteslutet i anslutning till ord som terrorism, fundamentalism och extremism. Det bästa sättet att bemöta generaliseringar och fördomar är kunskap, därför är den här boken ovärderlig. Rekommenderas starkt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michael Nordberg

  • Den dynamiska medeltiden

    Michael Nordberg

    Bilden av medeltiden har radikalt förändrats. I Den dynamiska medeltiden (1984)utgår Michael Nordberg från den moderna historiska forskning som kraftigt ifrågasatt bilden av medeltiden som en mörk och stillastående tidsperiod. Han skriver om matva...

Bloggat om Profetens folk : stat, samhälle och kultu...