Min dröm om dig (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2002-04-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Barbro Lagergren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
My Dream of You
SAB
He.01=c
ISBN
9789172632479
Min dröm om dig (pocket)

Min dröm om dig

Pocket Svenska, 2002-04-01

Slutsåld

Kathleen de Burca återvänder till sitt Irland efter 30 år. Här skall hon skriva sin stora roman om en familjetragedi under svälten 1856. Samtidigt som hon tränger allt djupare in i den gripande kärleksaffären tvingas hon ta ställning till sitt eget liv, sin egen ensamhet och längtan.

Hon tänker tillbaka på sitt liv, sina tillfälliga älskare, sin kärlekslösa barndom. Hon har aldrig riktigt förlåtit föräldrarna. Är hennes liv därför misslyckat?

Hon inleder en förbindelse med en gift man. Den slutar med att han ber henne bosätta sig på lämplig plats, så att han kan besöka henne ett par gånger i månaden och inte oroa sin egen familj...

Mellan tillbakablickarna skriver Kathleen på sin roman. Hon får ett nytt dokument i sin hand som kanske visar att huvudpersonen, Marianne Talbot, var oskyldig till det äktenskapsbrott hon dömdes för. Mannen försökte få skilsmässa eftersom Marianne "bara" fött honom en dotter och han måste ha en son för att egendomen skall gå i arv. Vad är sanning? Ingen vet.

Min dröm om dig är en berättelse om passionens yttersta gränser, om djup ensamhet, en kärlekshistoria med många bottnar i såväl dåtid som nutid.

Nuala O Faolain växte upp på Irland på 50-talet. Hon fick stipendier för studier både vid universiteten i Dublin och Oxford. I tjugoårsåldern bosatte hon sig i London och arbetade vid BBC. Senare har hon varit universitetslärare i Dublin och Oxford samt arbetat som radiojournalist. Hon är numera kolumnist vid The Irish Times. Sitt stora genombrott fick hon med Är du nån? En tillfällig självbiografi. Nuala O Faolain är bosatt i Dublin och västra Irland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Min dröm om dig