Long John Silver : Den Äventyrliga Och Sannfärdiga Berättelsen Om Mitt Fria (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
01
Förlag
Pan Reprint
Dimensioner
170 x 110 x 23 mm
Vikt
205 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789172632851
Long John Silver : Den Äventyrliga Och Sannfärdiga Berättelsen Om Mitt Fria (pocket)

Long John Silver : Den Äventyrliga Och Sannfärdiga Berättelsen Om Mitt Fria

den äventyrliga och sannfärdiga berättelsen om mitt fria liv och leverne som lyckoriddare och mänsklighetens fiende

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2002-08-01

Slutsåld

Vid Rater's Bay på Madagaskar sitter den åldrade John Silver och gör bokslut över sitt liv. Alla hans gamla kumpaner är döda: kapten Flint, Pew, Israel Hands, papegojan som sjöng -Femton gastar på död mans kista-, alla de andra. Men hemma i England behandlas han som mänsklighetens fiende, mycket på grund av den historia om Skattkammarön som en viss Jim Hawkins tecknat ned och låtit trycka.

Det är dags att berätta hur det egentligen förhöll sig - hur den unge pojken från Bristol som kunde läsa och skriva både engelska och latin hamnade till sjöss och lärde sig att hata kaptener och all annan överhet lika mycket som han lärde sig älska friheten och livet.

Med Long John Silver fick Björn Larsson sitt internationella genombrott. De utländska förlagen har slagits om boken och den har givits ut med framgång i nio länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Long John Silver : Den Äventyrliga Och Sannfärdiga Berättelsen Om Mitt Fria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En sjörövarfru vill jag bli...
    Asab32, 25 oktober 2004

    Att den beryktade sjörövaren John Silver var grym och hårdhudad är väl knappast en nyhet för alla oss som har läst Skattkammarön. Men att han är en god kamrat, intelligent som få, talar som en diplomat och hade mod att ta till sig det goda hos människan var nya kunskaper. Och trots att boken ibland är lite långsam och språket inte riktigt lika bra som det brukar vara i Larssons böcker, har jag drömt både mardrömmar och drömmar om Karibiska havet och Long John Silver. Vad som väcker starkast l... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Larsson