Återkomsten : En Harry Bosch-Deckare (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Harry Bosch (del 5)
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
01
Förlag
Pan Reprint
Översättare
Eva Larsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Trunk music
Dimensioner
170 x 115 x 22 mm
Vikt
225 g
SAB
Hce,Heq.01=c
ISBN
9789172633117
Återkomsten : En Harry Bosch-Deckare (pocket)

Återkomsten : En Harry Bosch-Deckare

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2002-11-01

Slutsåld

I Återkomsten kallas Harry Bosch, kriminalinspektör vid Los Angeles-polisen till en mordplats i sluttningen ovanför Hollywood Bowl. Den döde B-filmsproducenten Tony Aliso hittas i bakluckan på en Rolls Royce Silver Cloud. Det hela ser ut som en maffiauppgörelse. Men när Bosch börjar undersöka mordet visar det sig att det inte bara är den undre världen som visar intresse för Alisos affärer, utan också FBI och polisen i Las Vegas, och de gillar inte att Bosch klampar in på deras område. Till råga på allt kommer han också ihop sig med Los Angeles-polisens internutredare. Men Bosch ger sig inte, utan fortsätter med hjälp av en kvinnlig före detta kollega som hamnat på fel sida lagen att söka svaret på mordgåtan.

Michael Connelly, som i många år arbetat som kriminalreporter på Los Angeles Times, författar idag på heltid. Han räknas numera till de stora amerikanska deckarförfattarna och även i Sverige får han stadigt allt större läsarskaror. Tidigare böcker i serien om Harry Bosch: Svart eko (1999), Svart is och Dockmakaren (2000) och Den siste prärievargen (2001).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Återkomsten : En Harry Bosch-Deckare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra spänning
  Eva, 3 mars 2017

  En fördel med Michael Connellys kriminalromaner är att han kombinerar en finurlig intrig med en lättförståelig pedagogik. Huvudpersonen Harry Bosch förklarar för läsaren hur han tänker och vad som händer om han gör något som inte kommer att funka. Connelly är bäst när han ledigt och utan krumbukter för handlingen framåt; däremot lyckas han inte bli speciellt övertygande när han ska beskriva Harry Bosch relationer till kvinnor denne attraherar eller blir kär i. Det blir lite fyrkantigt och ytl... Läs hela recensionen

 2. Harry Bosch en ritkigt favoritkaraktär
  Kerstin Ceder, 28 juli 2015

  NU har jag läst ut ännu en Connelly de som jag innan avverkat är

  Svart eko, Svart is, Dockmakaren och Den sista prärievargen.

  Tycker att Återkomsten håller minst samma spännande ådra som de tidigare böckerna.

  Det är något speciellt med Michael Connellys sätt att skriva då jag fastar i en läs besatthet och kan inte vika undan böckerna innan dem är slut. Spänning på hög nivå och mystiken kring Harry Bosch bara växer och växer.

  Läs den!

 3. Film noir i bokform
  2011-12-13 Peter, 7 februari 2012

  En filmproducent hittas mördad i Los Angeles och när kriminalpolisen Bosch nystar i ledtrådarna tar de honom bland annat in i den organiserade brottsligheten.

  Michael Connellys romaner om Harry Bosch är som att läsa moderna bokvarianter av gamla, klassiska svartvita filmer från 30-, och 40-talet. Hårda män, fagra damer du inte alltid kan lita på bland mörka ridåer med farliga skuggor. Cyniska skurkar som nästan får hjälten att ge upp. Men bara nästan såklart!

  Återkomsten är... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Återkomsten : En Harry Bosch-Deckare