Änglar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2004-03-01
Upplaga
02
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Ylva Stålmarck
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Angels
Dimensioner
240 x 160 x 45 mm
Vikt
680 g
SAB
Hce
ISBN
9789172634565
Änglar (kartonnage)

Änglar

Kartonnage Svenska, 2004-03-01

Slutsåld

Maggie Walch är den ordentliga storasystern, som gift sig med sin ungdomskärlek och har ett arbete som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. Tills en dag då hon får nog och bestämmer sig för att lämna sin man för att resa till sin väninna Emily i Los Angeles.

I Marian Keyes sjätte roman Änglar får vi lära känna ännu en syster i familjen Walch. Maggie är storasyster till Claire i Vattenmelonen och Rachel i En oväntad semester. Maggie är den ordentliga systern, som gift sig med sin ungdomskärlek Garv och arbetar som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. När hon misstänker att hennes käre, men aningen tråkige man Garv, har ett förhållande med en annan kvinna, lämnar hon honom. Och plötsligt tycks allting hända på en gång. Hon blir av med sitt jobb och bestämmer sig för att resa till sin väninna Emily, som arbetar som manusförfattare i Los Angeles.

Här möter Maggie en helt ny värld där alla desperat jagar lyckan i form av ett filmkontrakt. Marian Keyes beskiver mycket humoristiskt och träffsäkert Maggies möten med skumma filmproducenter, kroppsfixerade vackra unga kvinnor med filmstjärnedrömmar och en massa wannabies. - Jag ville skriva en bok om alla de som inte lyckas i Hollywood, säger Marian Keyes, som själv tillbringat en månad i där i samband med förhandlingar om ett filmkontrakt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

När denna bok kommer ut är det sommar, en årstid som för vissa av oss präglas av ledig tid i hängmattan och lättjefulla tankar kring solbränna och nya ljusrosa läppstift. Det är alltså precis rätt tid på året för att sluta skämmas och ta steget fullt ur genom att lägga sig tillrätta i sanden och ta upp Marian Keyes nya bok Änglar, en dröm för alla som när den allra minsta längtan bort till ett flärdfullt liv fyllt av shopping, manikyr och brunbrända kroppar. Det är nästan precis så ytligt som det låter och alldeles underbart.

Den svikna irländskan Maggie reser till änglarnas och drömmarnas stad - Los Angeles - och låter sig ganska villigt förledas på ett för henne okaraktäristiskt vilt äventyr i en värld full av anorektiska fotomodeller, desperata manusförfattare, världsfrånvända hippies från vår tid, kändisfester och trendiga butiker. Här är det meningen att hon ska glömma sitt brustna hjärta. Det går väl lite si och så med det, men det blir en fartfylld semester som roar och fängslar.

Med en varmt ironisk ton speglar Marian Keyes den kanske yttersta anhalten för all ytlighet. Maggie är flickan från landet som inte bara med stora ögon åser all galenskap utan också glatt dyker in i den med huvudet före, ofta med komiska följder. Det här är roligt, igenkänningsfaktorn är hög och man stänger boken med ett leende på sina rosaglittrande läppar.

Bloggat om Änglar