Förlorad heder : En sann berättelse om hedersmord, kärlek och vänskap (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Eva Mazetti-Nissen
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Honour lost
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
150 g
SAB
Ohja-oagÂ,Oepa
ISBN
9789172634794
Förlorad heder : En sann berättelse om hedersmord, kärlek och vänskap (pocket)

Förlorad heder : En sann berättelse om hedersmord, kärlek och vänskap

Pocket Svenska, 2004-02-01

Slutsåld

Norma och Dalia hade varit bästa vänner ända sedan de var små. Precis som alla andra flickor och kvinnor stod de under ständig uppsikt av sina bröder och fäder; de hjälpte sina mödrar i huset och förväntades ingå äktenskap med någon man som familjen sett ut.

För att få en liten respit innan alla dörrar slogs igen om dem, övertalade de sina familjer att få öppna en frisersalong - en av de få verksamheter som kvinnor i Jordanien tillåts syssla med.

När en av salongens kunder, Michael, katolik och major i Royal Guard, började uppvakta Dalia blev Norma först chockad och rädd. Det jordanska samhället förbjuder kärleksrelationer mellan människor med olika religion. Men trots riskerna bestämde hon sig för att hjälpa Dalia och för första gången i livet utmana konventioner som bygger på hundraåriga traditioners ord och läror.

Under det år som följde utvecklades kvinnorna till mästare i att manipulera omgivningen för att finna sätt för Dalia och Michael att träffas. Det var en tid då fantasier om flykt och ett annat liv började ta form, en tid av skenbar frihet - som fick ett fruktansvärt slut.

Förlorad heder är Normas hyllning till sin vän Dalia, som dog för sin kärlek - dödad av sin far - och en svidande kritik av ett land och en tradition där mördare betraktas som hjältar och försvarare av familjens heder.

Norma Khouri flydde efter Dalias död till Grekland där hon bodde i flera år. I dag lever hon i Australien. Hennes bok kommer under 2003 att komma ut i ett stort antal länder, däribland USA, England, Tyskland och Frankrike.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »