Tempelriddarna : och korstågen till det Heliga landet (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2005-07-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Per Nyqvist
Originaltitel
The Templars
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 140 x 28 mm
Vikt
440 g
SAB
Kyiz Tempelherreorden
ISBN
9789172636248
Tempelriddarna : och korstågen till det Heliga landet (storpocket)

Tempelriddarna : och korstågen till det Heliga landet

och korstågen till detheliga landet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2005-07-01

Slutsåld

Få ämnen har fascinerat vår tids människor så mycket som tempelriddarna. Vi möter dem i Walter Scotts Ivanhoe, i Wagners Parcifal, i sagan om den heliga Graal. Men vilka var de? Vad låg bakom deras makt? Och vad orsakade deras undergång? I denna spännande skildring ger Piers Paul Read mot bakgrund av den senaste historiska forskningen en ingående skildring av denna multinationella styrka av krigarmunkar som bildade den första andliga riddarorden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tempelriddarna : och korstågen till det Heliga landet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Instämmer med Yanneman!
  Jan Eriksson, 26 juni 2007

  Jag håller helt och hållet med. Kunde inte ha uttryckt det bättre själv. Köper nu mitt andra ex då mitt första blev stulet!, innan jag var helt klar. (Har alltså missat appendix)

 2. Det är skillnad på att tro och att veta
  Yanneman, 8 oktober 2005

  Jag fick mig en ordentlig duvning i korstågens historia av denna utmärkta bok. Mycket av det jag trott var sant om tempelriddarna är myter som uppfunnits och fått faktastämpel långt senare. Många namn att hålla reda på och mycket marscherande fram och tillbaka blir det.

  Jag blev rörd över hur oskuldsfulla och hängivna riddarna var trots sin fattigdom och blinda lydnad. Boken hade fått full pott om jag fått komma mer in på livet av den vanlige tempelriddaren och fått veta mer om hans... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Piers Paul Read