Det infantila samhället : barndomens slut (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Dimensioner
179 x 110 x 19 mm
Vikt
160 g
SAB
Oac-c,Dof,Oabkba-c
ISBN
9789172636316
Det infantila samhället : barndomens slut (pocket)

Det infantila samhället : barndomens slut

slutet på barndomen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

Samhällsdebattören Carl Hamilton gör en genomlysning av en fundamental förändring i vår syn på barn och vuxna. Småflickor klär sig i stringtrosor, köper pushup-behå och sminkar sig innan de går till skolan. Tonårsidoler som Spice Girls och Britney Spears utnyttjar hämningslöst vuxenvärldens alla sexattribut och hävdar samtidigt att de står på flickornas sida.

Åldrande 40-talister flyr den vuxnes ansvar och styr ut sig i tonårskläder i en fåfäng jakt på evig ungdom. Barnläkare klagar över att dagens vuxna inte längre orkar säga ifrån. Vuxna vill vara tonåringar, barn tvingas vara vuxna.

Lever vi i det infantila århundradet? I början av det förra seklet skrev Ellen Key pionjärverket Barnets århundrade, en hyllning till barndomen och en uppmaning att låta barnet utvecklas på sina egna villkor. I Det infantila samhället driver Carl Hamilton tesen att barndomen håller på att upplösas, parallellt med att föräldraskapet eroderas.
Med utgångspunkt i mängder av uppseendeväckande exempel diskuterar Carl Hamilton tänkbara orsaker. Under resans gång undersöker han vår syn på barndom och vuxenliv, talar med psykologer, sociologer och kulturkritiker.
Slutligen ställer han samma fråga som många av dagens föräldrar: Vad kan vi göra som vuxna?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det infantila samhället : barndomens slut. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Politiskt inkorrekt och (därför?) sant.
    CDA, 29 augusti 2005

    Den negativa kritik som riktats mot denna bok (den har fått minst lika mycket positiv sådan) har konsekvent undvikit sakfrågorna och bestått av vaga, oprecisa, ideologiska fördömningar eller helt enkelt en rad svordomar (infantilt). Läs den själv och bilda dig en EGEN uppfattning om detta omdebatterade verk. Du kommer att få svårt att lägga undan den. Om du är eller kommer att bli förälder - läs den två gånger.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carl Hamilton