Den avklädda bruden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Katarina Jansson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The bride stripped bare
Dimensioner
110 x 180 x 20 mm
Vikt
120 g
SAB
Hcee.01,He.01=c
ISBN
9789172636842
Den avklädda bruden (pocket)

Den avklädda bruden

av Anonym
Pocket Svenska, 2006-01-01

Slutsåld

En övergiven bil hittas på en klippudde. Den ägs av en kvinna som nu är försvunnen. Hon har efterlämnat en dagbok där hon självutlämnande skildrar sin inre resa mot sexuellt uppvaknande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

En kvinna försvinner, hennes övergivna bil hittas på en enslig klippudde. Hon hade alltid verkat nöjd med sitt liv, varit en god hustru: kärleksfull, trogen, tillfreds. Men efter sig har hon lämnat en självutlämnande dagbok som skildrar en oroande inre resa av sexuellt uppvaknande.

Med sval distans blottlägger Den avklädda bruden chockerande sanningar om kärlek och sex. Den får läsaren att ifrågasätta om det någonsin är möjligt att verkligen känna en annan människa på djupet.

Jag ville skriva extremt ärligt om sex, säger författaren, men jag är gift och har barn och kände att jag riskerade för mycket om jag skrev under eget namn.

Därför valde hon att skriva under pseudonymen Anonym, som kvinnor gjort i alla tider för att våga vara mer frispråkiga. Men när de engelska rättigheterna till boken såldes under en het auktion på bokmässan i Frankfurt, utan att författarens namn avslöjades, började media intressera sig för boken. Var den skriven av en okänd kvinna i förorten? Någon som nominerats till Booker-priset? Eller av en man? Till slut avslöjade Sunday Telegraph författarens rätta identitet: hon hette Nikki Gemmell, var en australiensisk författare som levde i London och hade tidigare gett ut tre kritikerrosade romaner. Efter avslöjandet har boken kommit ut i tio länder, blivit en bästsäljare i flera av dem och toppat den australiensiska försäljningslistan före Harry Potter. Och Nikki Gemmell själv har blivit en förespråkare för kvinnors sexuella frigörelse i England.