Ego girl (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2006-02-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Medarbetare
Carlqvist, Ingrid (medf.)
Illustrationer
foto
Dimensioner
176 x 110 x 18 mm
Vikt
140 g
SAB
Lz Gynning, Carolina
ISBN
9789172637306
Ego girl (pocket)

Ego girl

(21 röster)  |  Läs 13 recensioner
Pocket Svenska, 2006-02-01

Slutsåld

Carolina Gynning, modell och känd från dokusåpan Big Brother, berättar om sitt liv och sin karriär. Från att hon som sjuttonåring gjorde entré i den internationella modellvärlden, en värld fylld av hänsynslösa agenter, till idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Ego girl. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. När man läser boken känner man att detta är en ganska...
  Frevill, 30 oktober 2013

  När man läser boken känner man att detta är en ganska ärlig brättelse av Carolina. Borde vara undervisningsmaterial för blivande fotomdeller.

 2. nej nej
  Bodin, 10 januari 2011

  På baksidan av boken står det "Efter tre månader i Big brother huset steg Carolina Gynning ut som vinnare och superidol". Själv säger jag WHAT?!? Jag koppla Carolina som en mediakåt, storbystad Bimbo som till varje pris ville bli känd. Jag läste boken för att jag var nyfiken men sanningen är att jag tog mig bara igenom hälften. Titeln "Ego girl" passa verkligen in för det är det hela boken handlar om. Visst var det intressant på vissa ställen men långt ifrån så pass att det räckte. Jag ville ... Läs hela recensionen

 3. Härlig inblick om Carolinas vilda jetsetliv
  Michelle, Hbg, 29 november 2009

  Vi kastas mellan Carolinas galna liv i Paris, hennes modellkarriär i Milano, och glamorösa partyresor till Miami, London osv med kändisar. Boken är verkligen en underhållande verklighetsflykt och man vill bara ha mer! Det som är lite synd bara är att Carolina inte reflekterar och analyserar mer som hon gör i uppföljaren "Ego Woman". Trots det är denna bok superhärlig, läs den och du blir garanterat ett Gynning-fan!

 4. Ego Girl
  Katharina Törnqvist, 5 februari 2009

  Fattigt språk tar udden av hela boken. Gynning skiljer sig ofta från andra genom att vara kulturellt bevandrad. Den här boken tar henne tillbaka till trash och inget annat. Synd att ingen mer seriös journalist valdes till uppdraget.

 5. Mkt rolig och bra bok
  ZZZZZZZZZ, 1 december 2008

  Tycker man om Carolina Gynning så tycker man om boken!!! Jag tyckte boken var bra skriven (det var nästan som om man kunde se henne framför sig).
  Mycket intressant att få reda på saker hon gjorde innan hon blev den hon är idag.
  En bok som både mammor och döttrar kan läsa för den har ett bra budskap.

 6. Ytligt underhållande bok.
  Lena, 7 juni 2007

  Carolina lever verkligen upp till titeln på boken, som helt och hållet handlar om henne och hennes smaskiga eskapader under åren som c-modell. På ett naivt sätt rabblas allt hon varit med om och hon är inte sen med att namedroppa kändisar eller pojkvänner och de med mycket pengar och utsvävande liv som hon kommit i kontakt med. Språket i boken beskriver mycket väl den person hon verkar vara. Hennes tonårsaktiga berättande är både skrämmande som fascinerande - totalt utan hämningar och med en ... Läs hela recensionen

 7. Skvaller.
  Mr Myth (Karlstad), 23 april 2007

  Väldigt enkelt språkbruk och därför mycket lättläst. Det ständiga rabblandet av pojkvänner, drogfester och sexuella eskapader gör att man tröttnar på författarens sätt att ständigt framhäva sig. Nyttig kan den dock vara som inblick i b-modevärlden för föräldrar till ungar med längtan efter modellyrket.

 8. ytlig och korkad!
  Lisa, 17 mars 2007

  Boken är dåligt skriven, "fjortisspråk" som tydligen ska ge känslan av att det är Gynning själv som talar och som direkt motsäger hennes uttalade ambition att visa att hon inte är någon dum bimbo. Det gör förresten hela boken, som bara är ett snabbt rabblande av alla ätstörningar, elaka killar, plastikoperationer, knark och andra obligatorska ämnen som ingår i alla biografier skrivna av blonderade utvikstjejer med silikonbröst de senaste åren. Hela historien är kort sagt en trist och meningl... Läs hela recensionen

 9. Underhållning från början till slut!
  TW-son, 2 augusti 2006

  Jag tog upp boken och la inte ner den igen förren jag hade läst ut den. Om jag ska beskriva den med ett ord så blir det "Underhållande" - en tjej som visar att man kan gå sina egna vägar, både när omgivningen är positiv såväl som negativ. Go Lina!!

 10. Godkänd
  Eli, 31 maj 2006

  En bra och mycket lättläst bok. Helt klart godkänd, men man läser ut den lite väl snabbt! =)

 11. Skitrolig!
  Malin, 21 april 2006

  Jag kunde inte lägga bort den. Fascinerades över hennes liv, hennes tankar och jag finner henne hur cool som helst.
  Äntligen en tjej som vågar ta för sig och som inte är stöpt i den "tysta fina flickan-formen".
  En må-bra-bok till alla!!

 12. Mm...
  Merrlina, 27 mars 2006

  Jag tycker boken var bra men det känns som att det som står i boken, redan har berättas igenom andra! Men Carolina tycker jag om :)

 13. Intressant och skrämmande
  Lois, 6 mars 2006

  En lättläst (språket kunde vara mer genomarbetat) och fängslande bok om den charmiga och envisa allkonstnären Gynning.
  Intressant att få inblick i hur det känns att bli placerad i facket för "vacker och dum". Fick en tankeställare om vilka fördomar man sitter inne med då det gäller glamourmodeller och dokusåpa-deltagare. Gynning hade dock fått mer tyngd i sin bok om språket omarbetats lite och inte varit så enkelt och direkt som nu.
  En läsvärd och underhållande bok.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

I samma ögonblick som Carolina Gynning steg in i dokusåpan Big Brother föll domen över henne: Här kom en ny bimboblondin med största möjliga silikonbröst och ett enda mål i sikte - att bli en av den nya tidens kändisar. Drygt tre månader senare steg hon ut som en superidol. Utanför Big Brother-huset stod tusentals tonårsflickor och skanderade: "Lina! Lina! Lina!" De dyrkade marken där hon gick och var beredda att försvara henne med näbbar och klor mot alla som sätter likhetstecken mellan blond och dum.

Men varför blev Carolina Gynning tonårsflickornas hjältinna? Är det ett uttryck för att dagens unga tjejer bryr sig mer om det yttre än det inre? Eller är det vi andra som är så fast i våra fördomar mot vackra kvinnor att vi dömer ut dem utan att lyssna på dem? I Ego girl berättar Carolina Gynning om sig själv. Om hur hon som 17-åring upptäcktes av en modellscout vid en busshållplats och kastades in i den internationella modellvärlden där hänsynslösa agenter inte skyr några medel för att utnyttja unga flickor. De vet att med knark och pengar kan man få tonåringar att ställa upp på det mesta.Carolina Gynning prövade hon också. Men hennes starka självkänsla och överlevnadsinstinkt höll henne alltid på rätt sida av gränsen.