Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
522
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Pocket
Illustrationer
foto
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
280 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789172637849
Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga (pocket)

Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2006-11-01
49
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
"Statslös, dryg och galen", det var vad engelsmännen kallade den judiske flyktingen Gilel Storch när han mitt under brinnande krig förberedde sig att resa från Stockholm till Berlin för att förhandla med Reichsführer Heinrich Himmler om räddandet av judar.

I Stockholm förs ett hittills nästan okänt spel bakom kulisserna som går ut på att försöka rädda de liv som kanske ändå kan räddas ur Hitlers förintelseläger. Förutom Storch, den märklige Felex Kersten, Raoul Wallenberg, Folke Bernadotte och spionen Edgar Klaus möter vi många andra aktörer i spelet - såväl nazister som judiska aktivister. En inträngande studie av deras uppdrag väcker många nya frågor.

Lena Einhorn har bl.a. arbetat som producent och manusförfattare för TV. 1998 sändes dramadokumentären Handelsresande i liv som rönte mycket uppmärksamhet. Hennes senaste projekt Ninas resa handlar om hennes mammas liv och uppväxt i Warszawagettot. Det är inte bara en bok utan även två filmversioner, en biografversion och en för SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga
  2. +
  3. I skuggan av Auschwitz : förintelsen 1939-45

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Artur Szulc (pocket).

Köp båda 2 för 103 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Människor av kött och blod mot en fond av död och...
    ELVY WICKLUND, 1 januari 2014

    Människor av kött och blod mot en fond av död och galenskap. Lena Einhorn är en gudabenådad berättare som skriver en historia som ger liv åt begreppet att verkligheten överträffar dikten!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Handelsresande i liv : om vilja och vanke...

Övrig information

Mitt under brinnande krig förbereder den judiska flyktingen Gilel Storch sin resa från Stockholm till Berlin för att förhandla med Reichsführer Heinrich Himmler om räddande t av judar. I Stockholm förs ett hittills nästan okänt spel bakom kulisserna som går ut på att försöka rädda de liv som kanske ändå kan räddas ur Hitlers förintelseläger.