Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
522
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Pocket
Illustrationer
foto
Dimensioner
178 x 110 x 35 mm
Vikt
280 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789172637849
Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga (pocket)

Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2006-11-01
49
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Statslös, dryg och galen", det var vad engelsmännen kallade den judiske flyktingen Gilel Storch när han mitt under brinnande krig förberedde sig att resa från Stockholm till Berlin för att förhandla med Reichsführer Heinrich Himmler om räddandet av judar.

I Stockholm förs ett hittills nästan okänt spel bakom kulisserna som går ut på att försöka rädda de liv som kanske ändå kan räddas ur Hitlers förintelseläger. Förutom Storch, den märklige Felex Kersten, Raoul Wallenberg, Folke Bernadotte och spionen Edgar Klaus möter vi många andra aktörer i spelet - såväl nazister som judiska aktivister. En inträngande studie av deras uppdrag väcker många nya frågor.

Lena Einhorn har bl.a. arbetat som producent och manusförfattare för TV. 1998 sändes dramadokumentären Handelsresande i liv som rönte mycket uppmärksamhet. Hennes senaste projekt Ninas resa handlar om hennes mammas liv och uppväxt i Warszawagettot. Det är inte bara en bok utan även två filmversioner, en biografversion och en för SVT.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handelsresande i liv : om vilja och vankelmod i krigets skugga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Förvånadsvärt spännande, mycket välskriven
    Eva Ramel, 5 juni 2018

    Med så mycket som var nytt för mig, var det en otroligt spännande bok. Författaren har ett nästan pedantiskt förhållningssätt till sin text ibland, med kanske lite väl mycket hänvisningar till källor, men samtidigt ät innehållet många gånger så otroligt att källorna bidrar till sakligheten i stort. En fantastiskt intressant bok som jag redan lånat ut/gett bort ett flertal gånger. Vi som är för unga för att ha upplevd 2:a världskriget får en intressant dimension på dåtidens förhållandet Tyskland/Sverige dessutom.

  2. Människor av kött och blod mot en fond av död och...
    ELVY WICKLUND, 1 januari 2014

    Människor av kött och blod mot en fond av död och galenskap. Lena Einhorn är en gudabenådad berättare som skriver en historia som ger liv åt begreppet att verkligheten överträffar dikten!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Handelsresande i liv : om vilja och vanke...

Övrig information

Mitt under brinnande krig förbereder den judiska flyktingen Gilel Storch sin resa från Stockholm till Berlin för att förhandla med Reichsführer Heinrich Himmler om räddande t av judar. I Stockholm förs ett hittills nästan okänt spel bakom kulisserna som går ut på att försöka rädda de liv som kanske ändå kan räddas ur Hitlers förintelseläger.