Slagskeppet Tirpitz : Kampen om Norra Ishavet (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2007-02-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Medarbetare
Zetterling, Niklas (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
360 g
SAB
K.54bb
ISBN
9789172638266
Slagskeppet Tirpitz : Kampen om Norra Ishavet (storpocket)

Slagskeppet Tirpitz : Kampen om Norra Ishavet

(1 röst)
Storpocket Svenska, 2007-02-01

Slutsåld

Slagskeppet Tirpitz, systerfaryg till Bismarck som gick under på Atlanten i maj 1941, opererade med Norge som bas och hade till uppgift att störa de allierade konvojerna till Murmansk. Under en period av
nästan tre år spelade fartyget en framträdande roll i händelserna på Norra ishavet och utgjorde ett dödligt hot mot den allierade krigsansträngningen. Efter flera försök lyckades brittiska Home Fleet i samarbete med norska motståndsrörelsen 1944 slå ut och sänka fartyget utanför Tromsø.

Till sin hjälp har militärhistorikerna Tamelander och Zetterling haft ett stort källmaterial, bland annat Tirpitz krigsdagbok och en mängd dokument från de tyska staber som ledde flyg- och marinstridskrafter
i norra Norge. De har tidigare bl a skrivit Bismarck, 2005.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Slagskeppet Tirpitz : Kampen om Norra Ish...

Övrig information

Slagskeppet Tirpitz, systerfaryg till Bismarck som gick under på Atlanten i maj 1941, opererade med Norge som bas och hade till uppgift att störa de allierade konvojerna till Murmansk. Under en period av nästan tre år spelade fartyget en framträdande roll i händelserna på Norra ishavet och utgjorde ett dödligt hot mot den allierade krigsansträngningen. Efter flera brittiska försök - där slagskeppet skadades i samband med ett anfall från miniubåtar 1943 - lyckades brittiska Bomber Command slå ut och sänka henne utanför Tromsø påföljande år.

Till sin hjälp har militärhistorikerna Tamelander och Zetterling haft ett stort källmaterial, bland annat Tirpitz krigsdagbok och en mängd dokument från de tyska staber som ledde flyg- och marinstridskrafter i norra Norge. De har tidigare bl a skrivit Bismarck, 2005.