Mao : Den sanna historien (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
882
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Mao: The Unknown Story
Medarbetare
Halliday, Jon (medf.)
Illustrationer
foto
Dimensioner
209 x 135 x 53 mm
Vikt
960 g
SAB
Lz Mao, Zedong
ISBN
9789172638280
Mao : Den sanna historien (storpocket)

Mao : Den sanna historien

Storpocket Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

Han var lika ond som Hitler och Stalin och begick lika stora brott mot mänskligheten. Ändå vet världen förvånansvärt lite om honom.
För första gången avslöjas den obarmhärtiga sanningen om Kinas mäktige man Mao Tse-tung, ansvarig för oräkneliga brott och övergrepp, som styrde över jätteriket åren 1949-1976.
Mao - Den sanna historien är resultatet av ett gediget forskningsarbete som pågått i över ett decennium och bilden av Mao i Chang och Hallidays tappning är lika ny och okänd som chockerande i sin brutalitet.

Mao var med och grundade det kinesiska kommunistpartiet i början av 1920-talet, och lärde då bland annat känna Stalin. Efter den långa marschen 1935 tog han makten i partiet och kampen om makten i Kina började på allvar. Han stödde den japanska ockupationen av Kina eftersom det ledde till hans värste konkurrent Chiang Kai-sheks fall, och 1949 kunde han slutligen ta makten över landet.
Mao nöjde sig dock inte med Kina, visar Chang och Halliday, hans ambition att utvidga sin makt och hans totala förakt för människoliv innebar att över 70 miljoner kineser fick sätta livet till under hans regering - i fredstid. Den blodiga eran Mao fick sin våldsamma kulmen bland annat i kulturrevolutionen 1966-1976 som ledde till den fanatiska personkulten, det stora språnget som orsakade en hungerkatastrof med 20 miljoner döda. Mao - Den sanna historien ger ett helt nytt perspektiv på diktatorn, en bild som kommer att överraska såväl historiker som andra läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mao : Den sanna historien