Vad hände på vägen till Damaskus? : på spaning efter den verklige Jesus från Nasaret (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2007-06-01
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Pocket
Dimensioner
179 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Ccda
ISBN
9789172638365
Vad hände på vägen till Damaskus? : på spaning efter den verklige Jesus från Nasaret (pocket)

Vad hände på vägen till Damaskus? : på spaning efter den verklige Jesus från Nasaret

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2007-06-01

Slutsåld

"Den här berättelsen, om man kan kalla den en sådan, har funnits inom mig i många år, närmare bestämt tjugofem år. Ändå har jag inte skrivit den tidigare, eller på annat sätt försökt att gestalta den. Man kan fråga sig varför, för den ligger nära sådant jag tidigare arbetat med..."
Så inleder Lena Einhorn sin nya bok efter Augustvinsten med Ninas resa. Lena Einhorn dras obönhörligt till det mystiska, eller snarare verkligheten bakom det mystiska. Hon lockas av det som döljs av tiden, av det som ligger delvis förborgat i det förflutnas dunkel, men som släpper igenom ledtrådar till nuet.
?Det jag har fascinerats av är verkligheten bakom texten, den historiska personen bakom berättelserna och de religiösa föreställningarna. Länge har jag frapperats av vissa omständigheter som gör just Jesus berättelse, eller snarare sökandet av den historiska sanningen bakom berättelsen, så oerhört lockande. Ändå har jag aldrig satt det på pränt. Ändå inkluderade jag inte berättelsen om Jesus från Nasaret i TV-serien Ur det förflutnas dunkel. Varför? Därför att det kändes som ett tabu.?
Lena Einhorn gör inte anspråk på att konkurrera med de många teologer och historiker som sedan nu mer än två sekel ägnat sig åt att bakom de bibliska berättelserna hitta personen Jesus. Hennes avsikt har heller inte varit att konfrontera utan att utforska.
"Det är med religiösa gestalter som med innovationer: man är så inne i ett rotat tänkande, att man, trots att man tror att man tänker fritt, ibland ändå inte vågar tänka tanken ut. Den är för revolutionerande. Den bryter för mycket mot det vi alltid lärt oss."

Klicka här för att läsa en kort intervju med Lena Einhorn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vad hände på vägen till Damaskus? : på spaning efter den verklige Jesus från Nasaret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, allmänbildande och spännande!
  Anders Sjöström, 9 maj 2014

  Vad vet vi vanliga människor egentligen om nya testamentet och personen Jesus? Hur skrevs bibeln, hur växten den lilla judiska sekten kristna till att bli en världsreligion, och vilka var de verkliga nyckelpersonerna bakom detta?
  Det här är en både grundlig, väl underbyggd och lättläst genomgång som alla borde läsa.

 2. Stimulerar till eftertanke
  Bo Anders Inge, 31 mars 2014

  Otroligt intressant bok med många nya vinklar på kristendomens spridning. Härligt när det uppkommer mer frågetecken än förklaringar kring en så dominant religion.

 3. Ja, vad hände på vägen till Damaskus?
  kerstin olin, 27 januari 2014

  Lena Einhorns skildring ger en konstant spänning. En välskriven och väldokumenterad text. Språket är lätt och flytande. En riktig godbit för den nyfikne!
  Kerstin Olin, Lund

 4. Kanon
  violinist, 12 mars 2007

  Otroligt spännande och välskriven!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Vad hände på vägen till Damaskus? : på sp...