Kärleksbarnet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Pocket
Dimensioner
177 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789172638488
Kärleksbarnet (pocket)

Kärleksbarnet

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

"Du var ett kärleksbarn', sa mamma. Men hon hade ett konstigt sätt att visa det på."

Författaren och journalisten Hillevi Wahl växte upp med två missbrukande föräldrar. För att överleva bröt hon kontakten med sin familj, gav sig ut i världen och levde bland samhällets utstötta. Den här är en den sanna berättelsen i romanform om hennes sökande efter svar, om en resa tillbaka i tiden. Rakt in i ett alkoholistbarns inferno. "Jag ville verkligen inte skriva en bok om det. Men jag var tvungen. För min egen skull, för mina barn skull och för alla andra kärleksbarns skull."

"Hillevi Wahl, Metros bästa krönikör, skriver så överjordiskt bra och modigt och osmörigt om att ha växt upp med alkisföräldrar. Fy vad bra hon är." Belinda Olsson

"Varning. Kan innehålla mycket starka scener. En alkismamma som kissar på sig på fyllan och en liten dotter som försöker ta livet av sig. För så gör ju mamma. Skrämmande aktuell bok om en dysfunktionell familj." Linda Skugge

"Kärleksbarnet är en stark bok som berör långt efteråt."
Östersunds-Posten

Hillevi Wahl är journalist och har arbetat bl.a. på Kvällsposten, Expressen och Dagens Nyheter. Nu är hon frilansjournalist och fast kolumnist på Metro. Hillevi Wahl utsågs 2006 till Årets överlevare av tidningen Leva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kärleksbarnet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsa Hillevi Wahls självbiografi
    Kristina Simar, 19 maj 2010

    En otroligt mörk, tragisk och dyster berättelse om maskrosbarnet Irmeli som lyckats med sitt liv trots den jobbiga uppväxten hon haft. Jag är en stor beundrare av Hillevi Wahl och läser ofta hennes krönikor i både Metro och Kommunalarbetaren. Jag kan inte annat än förvånas över Hillevis mod att skriva denna självbiografi.

  2. Gripande!
    Annelie, 30 juli 2008

    Hillevi är en stark kvinna som växt upp under svåra förhållanden. Boken är gripande och det är svårt att lägga den ifrån sig när man väl börjat läsa. Den är ärlig och berör mig djupt in i mitt hjärta. Helt fantastisk med många känslosamma stunder. Läs den!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hillevi Wahl