Den siste tempelriddaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
The last templar
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789172638709
Den siste tempelriddaren (pocket)

Den siste tempelriddaren

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2007-10-01

Slutsåld

Akko, år 1291. Medan staden brinner efter angreppet av sultanens trupper, sätter Tempelfalken segel och för bort en liten skara riddare, åt vilka ordens stormästare anförtrott ett mystiskt skrin. Skeppet försvinner spårlöst.

New York City, nutid. Fyra ryttare, utklädda till tempelriddare, anfaller Metropolitanmuseet under det högtidliga öppnandet av en utställning med skatter från Vatikanen och stjäl en medeltida chiffermaskin.
Därmed kastas FBI-agenten Sean Reilly och arkeologen Tess Chaykin in i en livsfarlig katt-och-råttalek med skoningslösa mördare. Det riskfyllda äventyret för dem genom tempelriddarnas mörka historia; över Manhattans kyrkogårdar, tvärs över kontinenter, till ödsliga bergstrakter i Turkiet och in i Vatikanens innersta. Slutligen upptäcker de en häpnadsväckande hemlighet som kommer att skaka den religiösa världen i dess grundvalar.

Alla de som tyckte om Da Vinci-koden kommer att älska denna spännande blandning av konspirationsteorier, action och mysterier. Boken har sålts för rekordförskott till bl a Danmark och Norge, och legat 1:a på den tyska topplistan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den siste tempelriddaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra!
  Ana, 26 januari 2013

  Älskar den! De andra uppföljarna är inte alls lika bra, tyvärr.

 2. En riktigt bra bok
  Toastmasterkillen.se, 27 februari 2010

  Raymond Khourys debutbok, "Den siste tempelriddaren", är fantastisk. Och gillade man Da Vincikoden så kommer man definitivt också att gilla den här. Khoury blandar nutida action med en gammal historia som tar läsaren tillbaka till år 1291, året då staden Akko stod i lågor medan skeppet Tempelfalken försvann ut i dimman.

  Jag fastnade ganska fort i boken och spänningen. Khoury skriver både lättförståeligt och lyckas väva in historiska berättelser i nutida handlingar. Det skapar flera t... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den siste tempelriddaren