Professionell ideell : om att verka med ideell logik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Sober Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Bi,Bk
ISBN
9789172964358
Professionell ideell : om att verka med ideell logik (häftad)

Professionell ideell : om att verka med ideell logik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-11-01

Slutsåld

Boken vänder sig till dig som verkar i någon av Sveriges över 200 000 folkrörelser, föreningar och trossamfund. Bokens utgångspunkt är att ideella organisationer är unika och kräver sina egna metoder. De är också mer komplexa än företag och därför svårare att leda. Författaren skriver om den "ideella logiken" och dess mångfald och vad den innebär för dig som förtroendevald eller anställd ledare. Särskild tonvikt läggs vid det lokala arbetets avgörande betydelse och hur det kan främjas, ledas och koordineras.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Professionell ideell : om att verka med ideell logik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För alla med Ideella styrelseuppdrag
    Nina Bondeson, 10 april 2014

    Det pågår mycket ideellt arbete inom många olika områden i samhället. Att sitta i styrelsen för en ideell förening är ansvarsfullt. För att lösa svårigheter som dyker upp tittar man ofta på hur näringslivets bolagsstyrelser arbetar. Christer Leopold förklarar mycket utförligt i sin bok den ideella styrelsens speciella uppdrag och varför den INTE ska härma näringslivet. En väldigt hjälpsam bok!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Professionell ideell : om att verka med i...

Övrig information

Professionell ideell är en ledarskapsbok för Sveriges över 2,5 miljoner ideellt aktiva. Den handlar om den ideella logiken de naturlagar som styr våra folkrörelser, föreningar och stiftelser och lyfter fram det som ideella och anställda ledare måste känna till för att lyckas. Författaren har lång erfarenhet av ledning och organisationsutveckling i ideella organisationer i Sverige och utomlands och driver konsultfirman Voluntarius Ideella Strategier (www.voluntarius.com).