Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2011-04-11
Upplaga
1
Förlag
Opal
Dimensioner
217 x 140 x 18 mm
Vikt
460 g
SAB
uHc
ISBN
9789172994201
Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt (inbunden)

Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-04-11
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Millie växer upp utan syskon, med en frånvarande pappa som dricker ibland och en mamma som inte ser henne. Hon är ensam och har stort behov av att hitta en någon som ser henne och är hennes vän, särskilt i skolan där hierarkin på högstadiet bestämmer hennes plats.
Emma är Millies enda vän och en vän hon behöver, men plötsligt är Emma borta i körtelfeber och Millie är vilse i klassens grupperingar. Hon hittar ingen ny plats. Hon sällar sig till klassens snygga och samtidigt värsta grupp, med Madde och Louise i mitten, och hon vet inte om det är dem som hon vill höra till. Tillsammans med dem är hon med om att mobba Nora. Saknaden efter Emma ligger gnagande under ytan.
Det stora sveket mot Emma, mot Nora, saknaden efter den döda farmodern, sökandet efter det egna jaget och känslan av att bara finnas till för andra finns kvar. Hon beskriver sig själv som en darttavla som allting bara snurrar omkring. Kommer hon att hitta sig själv igen?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Missbruk hemma och en ganska modig tjej
    Hobbybibliotekarien, 30 november 2012

    Millie växer upp med en missbrukande pappa och en "trött" mamma som allt för sällan ser Millie, tycker hon. I femman träffar hon Emma, en tuff tjej som är lite som Saga i Tusen gången starkare, och de blir bästa vänner. Men när Emma blir sjuk och är borta från skolan känner sig Millie vilsen och börjar istället vara med Madde och Louise (de tuffa och populära tjejerna). Men allt är fel, hur säger man det? Millie saknar Emma så det gör ont i henne och ändå hänger hon på och gör dumgrejjer med ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kan vi inte bara låtsas som om ingenting ...