Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pettson Findus (del 11/11)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2012-08-27
Upplaga
1
Förlag
Opal
Illustratör/Fotograf
Sven Nordqvist
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hcf
ISBN
9789172995543

Findus flyttar ut

(119 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-08-27
126
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Äntligen en ny bok om Pettson och Findus!

Varje morgon vaknar Pettson klockan fyra av att Findus hoppar i sängen. Pettson blir tokig. Kanske är det bäst att Findus flyttar. Tillsammans inreder de det gamla dasset och tar bort bajstunnan så att Findus inte ska råka landa i den när han hoppar i sängen. Men så när Findus ska gå och lägga sig blir han lite orolig för räven...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Findus flyttar ut
 2. +
 3. När Findus Var Liten Och Försvann

De som köpt den här boken har ofta också köpt När Findus Var Liten Och Försvann av Sven Nordqvist ().

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Findus flyttar ut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och fin bilderbok
  Morpheus, 21 juni 2021

  Har på senare tid lånat samtliga Pettson & Findus böcker av min yngre bror, som är ett stort fan och har allihopa. Både för att läsa om de jag växte upp med och för att få en chans att läsa de nyare som jag missat. Findus Flyttar Ut hör till den senare kategorin, även om den är baserad på en pjäs från 1990. Dock kan jag inte minnas att jag någonsin fick se pjäsen som liten, så det var en helt ny historia för mig i vilket fall som.

  Findus har fått en egen säng och så fort han vaknar ... Läs hela recensionen

 2. Findus är alltid Findus
  Lotta Pettersson, 13 januari 2017

  Jag och mina barnbarn tycker mycket om Findus, den här boken gjorde oss inte besvikna. Trevlig berättelse och som vanligt underbara bilder med mycket små detaljer som man kan prata om. Skönt med en snäll och trevlig saga som kontrast till alla pokemons och vad det nu kan vara.

 3. En riktigt skuttig bok.
  Eleonor, 18 juni 2014

  En bok om att försöka sova med ett skuttande barn. Att vara mörkrädd och samtidigt överaktiv på morgonen, då den vuxne försöker sova. Katten Findus han kan han och Pettson likaså.

 4. Rolig, med underbara bilder. Och en bra bok för den,...
  Förskollärare, 21 november 2013

  Rolig, med underbara bilder. Och en bra bok för den, som liksom jag, har barn i övre tonåren som flyttar hemifrån. Den säger "Välkommen hem" om du inte trivs dit du tar vägen...

 5. Nästan lika bra som vanligt men möjligen med lite...
  Findus-fan sedan länge., 12 november 2013

  Nästan lika bra som vanligt men möjligen med lite mindre av glimten i ögat än vanligt. Men sträckläste den likväl både för barnbarn och för mig själv.

 6. Underbar - men den når inte riktigt upp till "normal"...
  Christine, 1 augusti 2013

  Underbar - men den når inte riktigt upp till "normal" nivå. Har jag blivit kräsen - kanske. Fick boken av mina (numera vuxna) barn på morsdag.

 7. Barnen flämtar till av spänning över att Findus blir...
  MN, 29 juni 2013

  Barnen flämtar till av spänning över att Findus blir så arg att han flyttar ut när han inte får göra hur han vill. Och lika mycket när det ordnar sig. Den härliga underfundiga humorn, men lite mer inriktad på samspelet mellan Pettsson och Findus.

 8. Sven Nordqvist briljerar som vanligt med sina...
  Per Hallberg, 3 juni 2013

  Sven Nordqvist briljerar som vanligt med sina fantastiska och innehållsrika bilder, charmiga Findus kan jag inte motstå, kluriga Pettson är ju en underbar figur. Detta, liksom Nordqvists tidigare böcker om det udda och charmiga paret, är en bok som passar lika bra för gammal som ung.

 9. Mina barnbarn och jag läser den med stor glädje....
  Eva , 4 maj 2013

  Mina barnbarn och jag läser den med stor glädje. Dasset är precis ett sånt som de har på Gotland. Även 2-åringen uppskattar Findus precis som hennes pappa en gång gjorde. Underbart

 10. Pettson och Findus... men utan den där gnistan...
  Enigma (Staffanstorp), 28 mars 2013

  Det var längesedan vi senast fick läsa en ny Pettsonbok, men tyvärr når den inte riktigt hela vägen fram. Berättelsen är nog så trevlig med både ett djup och humor som man snabbt kommer att uppskatta.

  Var den faller är förmodligen i bilderna. Vi har fortfarande våra mucklor och fantasifulla bakgrunder, men allt känns... ihåligt. Hade det varit en soppa hade det saknats salt, hade det varit en tavla hade vi saknat en nyans, en blomma hade behövt vatten...

  Boken är en vacker ... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Sven Nordqvist