Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Legenden om den gröna cirkeln (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2012-09-07
Upplaga
1
Förlag
Opal
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 143 x 30 mm
Vikt
622 g
SAB
uHc
ISBN
9789172995673
Under tiden (inbunden)

Under tiden

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-09-07
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den föräldralöse pojken Li Li sitter som vanligt och metar i vallgraven vid slottet när han upptäcker en flaska i vattnet. När han får upp den ser han att det ligger ett ark inuti. På kvällen krossar han flaskan i mormors uthus och betraktar länge de tre märkliga teckningarna på arket.
Li Lis mormor samlar örter och tillverkar salvor som hon säljer på marknaden. Li Li vågar inte visa henne arket. Hans enda vän i staden, Aron, styrmannen, har seglat iväg med kungens skepp, Stolta Svan. Skeppet har ett hemligt uppdrag. Bara kaptenen, Anders Olof Bark, och Aron vet vad resans mål är. Men Li Li får höra att de seglat mot en ny kontinent som man tror ligger under horisonten.
På en annan plats, kanske i en helt annan tid, sänker sig natten över en primitiv lägerplats. Fruktansvärda skrik hörs från en av hyddorna. Där inne sitter några barn. Det är tonåringarna David, Gabriel, Dinah. Och de mindre barnen Tiss och Plister samt hunden Devil. På en sliten skinnfäll mellan dem ligger Judith. Hon vrider sig i plågor. Några timmar senare föder hon ett barn. När de förstår att barnet kommer att överleva bränner de lägret och seglar iväg med sin primitiva husbåt.

Stefan Castas två berättelser löper parallellt för att till slut mötas. Den ena utspelas i historisk tid, den andra i framtiden. Det är en riktig bladvändare, omöjlig att sluta läsa. På gränsen mellan mardröm och verklighet, mellan medeltiden och framtiden. Under tiden, kort sagt.

Stefan Casta belönades med Sveriges Radios Barnens romanpris 2011 för Den gröna cirkeln. Han är "en av landets idag bästa ungdomsboksförfattare" enligt Michael Economou, recensent på Bibliotekstjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Under tiden
  2. +
  3. Den gröna cirkeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gröna cirkeln av Stefan Casta (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Under tiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok utan åldersgräns. En välskriven berättelse med...

    En bok utan åldersgräns. En välskriven berättelse med många plan. Ett spännande äventyr samtidigt som man kan tillåtas fundera över stora frågor som livet, miljö och tiden. Det blir aldrig tråkigt genom att två världar möter varandra och karaktärerna snart blir välkända för läsaren.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Under tiden