Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2013-12-17
Förlag
Bokförlaget Opal
ISBN
9789172996649
Gycklarens arv (e-bok)

Gycklarens arv E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-17
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Nova är ett feodalt uppbyggt rike, där endast de allra rikaste är fria att styra sina liv. Esmeralda är tio år när hon skickas till huvudstaden Corona för att arbeta som kammarjungfru åt guvernörens äldsta dotter. Hennes föräldrar, liksom hon själv, är kontraktsarbetare, en slags livegna, och deras liv styrs av den som äger deras kontrakt. Under tiden som hon lever i palatset i staden upptäcker hon och börjar för sig själv ifrågasätta de enorma orättvisor som råder i landet. Under en resa till guvernörens släktingars gods på landet möter hon för första gången soller, en förtryckt folkgrupp som levde i Nova långt innan Esmeraldas folk kom dit. Där träffar hon även Storm, en soller som arbetar som slav på godset och som kommer att förändra hennes liv.

En tidlös och spännande bladvändare som tar med dig genom myllrande städer, vindlande natur och mörka fängelsehålor. Den sträcker sig över ålders- och genregränser och snuddar vid politiska ämnen som känns lika aktuella idag som för fyra hundra år sedan, och som känns lika verkliga i vår värld som i Nova.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gycklarens arv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven historia
  Sandra, 9 oktober 2020

  Gycklarens arv är en välskriven berättelse med många bottnar i en härligt miljö. Författaren framför trovärdiga dialoger och får en att vara med i händelserna som jag inte vill avslöja! Huvudpersonen är sympatisk och man får hänga med på massa upptåg som man både blir glad, ledsen och bedrövad av. Läs den!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kersti Vikström

 • Vitterstigar

  Kersti Vikström

  Människorna har nästan lyckats fördriva alla väsen från det en gång blomstrande kungariket Höstmarken. Men i skogarna vid norra gränsen är det oroligt. Dit kommer Mika, den bortskämda och ärelystna bonddottern, för att göra värnplikt vid Skogsvakt...

 • Urna

  Kersti Vikström

  I ett Sverige inte så långt från vårt eget börjar människor försvinna, en efter en. De är alla människor som existerar i samhällets periferi - uteliggare, socialbidragstagare och invandrare. Disa märker att något håller på att hända på gatorna omk...