Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alstra
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2017-01-18
Upplaga
1
Förlag
Opal
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 142 x 18 mm
Vikt
419 g
SAB
uHc
ISBN
9789172998568
Din syster måste dö (inbunden)

Din syster måste dö

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-01-18
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vi har bestämt att din syster måste dö och det är du som ska ta hand om det", sa pappa. Han hade tagit med sig Khabat ut på balkongen. "Hon kan ramla härifrån, då tror folk att det är självmord. Om du har otur och nån råkar se är du så ung att du får ett kort straff, tre-fyra år bara."

Khabat måste kämpa hårt för att få bra betyg, men pappa kräver att han ska lägga ner tid på att hålla koll på sin syster Evin. Evin blir kär i Abdi, den somaliske rapparen från boken Onsdag kväll strax före sju, och börjar göra saker hon inte får. Abdi har just har fått chansen att spela in en video med en av sina låtar något han drömt om i flera år. Han förstår inte hur farligt det är för Evin om någon märker att hon träffar honom. När föräldrarna upptäcker att Evin har gått bakom deras rygg får Khabat i uppdrag att döda henne för att försvara familjens heder.

Din syster måste dö är en helt fristående fortsättning på Onsdag kväll strax före sju, som tilldelades Spårhunden 2014.

"Detta är en stark bok om ett fenomen som många runt oss lever i idag. Den riktar sig främst till ungdomar, men som vuxen har man stor behållning av läsningen. En viktig bok!" - Ingrid Sjökvist (kulturdelen.nu)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Din syster måste dö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra skildring av hedersvåld!
    Villivonkansbooks (Örebro), 13 februari 2017

    Khabat kämpar i skolan och ska samtidigt hålla reda på sin syster Evin, så hon inte umgås med killar ell gör annat som skämmer ut familjen. Det är en mycket stark ungdomsbok om hedersvåld. Mats är en mästare på att skildra vardagen för ungdomar och hur det ser ut idag. Historien är som det ser ut för allt för många tjejer i världen idag, där de styrs hårt av sina fädrer och bröder. Träffsäkert språk. En mycket bra skildring!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Din syster måste dö