Mattedjungeln : upptäck matematiken omkring dig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2020-03-12
Upplaga
1
Förlag
Opal
Illustratör/Fotograf
David Henson
Dimensioner
248 x 216 x 10 mm
Vikt
338 g
SAB
uTa
ISBN
9789172999893

Mattedjungeln : upptäck matematiken omkring dig

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-03-12
126
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En annorlunda faktabok av Peter Ekberg som berättar om matte på ett roligt och lättillgängligt sätt. Illustrerad av David Henson som även illustrerat faktaboken Det brinner!.

Det här är en mattebok som inte innebär något räknande alls. Inga uppgifter. Inga prov. Inget du måste göra annat än att läsa, fundera och ha kul. Vilka är med i matematikens Hall of Fame? Hur uppstod matte och hur kan den användas? Boken handlar om roligt och gåtfullt matteklur som du kanske undrat över hemma och inte bara när du sitter med matteboken i skolan. Gnugga geniknölarna. Tänk noga! Nu börjar vi!

Meningen Ta dig fram genom den spännande mattedjungeln, som en äkta äventyrare! väcker en mängd obstinata känslor i den som aldrig förstått tjusningen med siffror. Men låtom oss nu icke föra över avsmaken till våra barn det här är en filosofiskt resonerande bok, som åtminstone då och då vinner över den mest surmulne kritiker. - Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mattedjungeln : upptäck matematiken omkring dig
 2. +
 3. Fakta om rymden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fakta om rymden av Peter Ekberg (inbunden).

Köp båda 2 för 215 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mattedjungeln : upptäck matematiken omkring dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En intressant mattebok utan räkning
  @tant_edna, 26 december 2021

  Det här är en mattebok, fast inte den klassiska typen av mattebok du kanske tänker på när du hör ordet mattebok. Den här boken innehåller matematik, men saknar tal som ska räknas ut och lösas - det innebär faktiskt ingen räkning alls att läsa den!

  "Mattedjungeln" är en bok om matematiken runt omkring oss och matematiken i vardagen. Om hur allt vi gör egentligen är matte, och hur vi hela tiden (utan att ha en aning om det) håller på med matematik i någon form. Visste du t.ex. att tale... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna