Drakarnas första flora : ängsblommor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Drakfakta
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-05-15
Förlag
Opal
Medarbetare
Tegréus, Karin (form)
Illustratör/Fotograf
Karin Linderoth
Dimensioner
195 x 142 x 10 mm
Vikt
154 g
SAB
uUfe,uMzd
ISBN
9789172999985

Drakarnas första flora : ängsblommor

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-05-15
90
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är inte så många som vet det, men det sägs att alla världens växter har en liten drake som de lever tillsammans med. De kallas för blomsterdrakar och är väldigt små, endast sex millimeter stora. För att kunna hitta blomsterdrakar krävs förstås ett förstoringsglas, men också att man känner igen och kan lite om blommorna som de hör hemma hos. Den här floran handlar därför både om svenska ängsblommor och om deras drakar. Dessutom stöter vi på andra smådjur och insekter som även de är viktiga för blommornas överlevnad och välmående.

På ett lekfullt sätt med hjälp av smådjur, insekter och drakar presenterar Drakarnas första flora svenska ängsblommor och deras mer eller mindre välkända egenskaper. Karin Linderoth har tidigare skrivit och illustrerat Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drakarnas första flora : ängsblommor
 2. +
 3. Stendrakar : en faktabok om stenar, drakar och ett och annan mineral

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stendrakar : en faktabok om stenar, drakar och ... av Karin Linderoth (inbunden).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drakarnas första flora : ängsblommor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Upplev en ny magisk natur
  Gullis lästips (Rönninge), 27 juni 2019

  På ett fantasifullt sätt får vi med hjälp av smådjur, insekter och väldigt små drakar lära oss mer om olika svenska ängsblommor och deras mer eller mindre välkända egenskaper.

  Denna välgjorda och vackra lilla "flora" med magiskt ljuvliga handmålade illustrationer är en lättläst faktabok som med sina fantasifulla och magiska små blomsterdrakar triggar igång fantasin och tänjer gränserna för vad som är okej att tro på samtidigt som den hjälper till att öka läsarnas miljömedvetenhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Linderoth