Inés min själs älskade : ett levnadsminne (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Kristina Adolphson
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Audio
Översättare
Lena Anér Melin
Originaltitel
Inés del alma mía
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789173132756

Inés min själs älskade : ett levnadsminne

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok,  Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

Inés Suàrez, en ung sömmerska av enkelt ursprung, föddes 1507 i en av Spaniens fattigaste provinser. Hon var en av de många spanjorer som i Columbi kölvatten reste till Nya Världen för att söka lyckan och det stora äventyret.

Inés hade en bestämd avsikt med resan. Hennes charmige men opålitlige man Juan hade förlupit hemmet och befann sig någonstans på den latinamerikanska kontinenten. Nu skulle hon hämta hem honom.

Men Inés hittade aldrig sin man. Det visade sig att Juan redan hade stupat i conquistan. Istället blev hon passionerat förälskad i Pedro de Valdivia, fältöverste i den berömde Francisco Pizarros armé. Inés levde i tio års tid i synd med Valdivia (han hade också lämnat en hustru bakom sig i Spanien) och hon utsatte sig för stora faror under erövringen av det territorium som så småningom skulle komma att kallas för Chile. Bland annat räddade hon livet på Pedro genom att hugga ihjäl sju indianhövdingar som höll honom i fångenskap.

Inés Suárez slogs som en hel karl i conquistadorernas armé. Och i en rad kärleksförbindelser fann hon en tillflykt från våldet och grymheten i det spanska erövringskriget. Hennes hjältemodiga insatser och bedrifter skildrades av tidens historiekrönikörer men glömdes sedan bort tills Isabel Allende valde att teckna hennes porträtt.

Berättelsen om Inés visar att verkligheten kan överträffa dikten och att ett historiskt människoöde kan trollbinda även moderna läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inés min själs älskade : ett levnadsminne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kvinnan som tar plats
    M.S.L, 10 mars 2010

    Historien är skriven för män, av män. Därför fick aldrig Inés den plats i historien som hon förtjänar och som hon kanske förväntade sig att hon skulle få.
    Men Allende plockar fram henne i ljuset igen. Letar upp dem som mindes och som berättade om henne och gör sin egen tolkning av berättelsen om Inés, Chiles erövrerska.

    En verkligt spännande och gripande skildring av en del av Chiles historia. Berättelsen om en stark kvinna som gjorde sådant som för hennes tid ansågs vara något o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Isabel Allende