Maisie Dobbs (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (203.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Maisie Dobbs (del 1)
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ulrika Jannert Kallenberg
ISBN
9789173132961
Maisie Dobbs (ljudbok)

Maisie Dobbs Ljudbok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-10-21

Styckköp

121

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
För alla som älskar Agatha Christie och Alexander McCall Smith kommer nu Jacqueline Winspears böcker om Maisie Dobbs. Handlingen utspelar sig på 1930-talet i London och Maisie Dobbs är en ung, modig privatspanare som med sin intelligens och klokhet löser fall som polisen går bet på.

Unga, modiga Maisie Dobbs har nyligen startat sin egna privatdetektivbyrå i London. Året är 1929 och Maisie är på många sätt en ovanlig person. Hon är kvinna och privatspanare och hon började sin bana med att arbeta som tjänsteflicka i ett aristokratiskt hem i London. Tack vare sin husmors försorg, som såg att flickan hade läshuvud, fick hon studera i Cambridge och tog sedan tjänst som sjuksköterska under första världskriget. Där träffade hon en läkare som blev hennes stora kärlek men han försvann under kriget. Detta gör att Maisie, trots sin ungdom, besitter en visdom, erfarenhet och styrka som kommer väl till pass i hennes första fall. En krigsveteran dör plötsligt efter att ha skrivit över alla sina tillgångar på ett hem för krigsskadade unga män. Maisie kontaktas av mannens svåger som misstänker att hans hustru är otrogen och vill att Maisie ska skugga kvinnan. Det visar sig att hon i själva verket varje dag reser med bussen till den plats där hennes bror ligger begraven.
Jacqueline Winspear är född och uppvuxen i England men lever idag i Kalifornien med sin man. Hittills har tre böcker om Maisie Dobbs utkommit och alla har legat på de amerikanska bästsäljarlistorna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maisie Dobbs. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En välskriven mordgåta
    -, 10 juli 2011

    Bokserien om Maisie Dobbs tilltalar mig mycket då jag alltid har gillat denna deckartyp. Dessa "trivsamma", finurliga vardagliga mordgåtor liknande Agatha Christies och alla detektivböcker som jag slukade som ung. Någon som minns Kitty och Mästerdetektiven Blomkvist? Att få känslan att vem som helst kan bli detektiv och fånga skurken. Det är därför jag blir så uppslukad av just Maise Dobbs för att hon porträtteras som en vanlig ung dam med ovanligt stor intuition. Dessutom trivs jag i den så... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jacqueline Winspear