Från doktor Klimkes horisont (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (157.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Nesser
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789173133173
Från doktor Klimkes horisont (ljudbok)

Från doktor Klimkes horisont Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-10-21

Styckköp

137

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De fem berättelserna i Från doktor Klimkes horisont kretsar kring fiktionens verklighet och verklighetens fiktion och skildrar människor som drabbas av det oförutsedda och oförutsägbara: språkläraren som får ett handskrivet meddelande från en kvinna som varit död i trettio år, författaren som reser till dödens och suckarnas stad och dras in i ett älskande pars självmordspakt, historieprofessorn som förföljs av svartsjukan gentemot sin hustru...
I Håkans Nessers nya bok förskjuts och förvrids de gängse perspektiven: allt det igenkännbara framstår som någonting helt annat än vad det synes vara.

Jag vågade inte lämna mitt rum. Plötsligt kände jag mig utlämnad åt en svindlande svaghet; åt makter utanför min kontroll; makter som inte ville mig väl, yttre eller inre, det var jag inte i stånd att bedöma. Men jag låg där på sängen, såg skuggorna spela i taket, iakttog återspeglingarna från regndropparnas obevekliga färd över det ojämna fönsterglaset, som genomlystes av någon gatlykta som hängde och slängde därute i vinden - och den groteska sjuarmade takarmaturen vred sig långsamt runt sin axel. Någon hade ropat. Klockan var kvart i nio. Jag låg under min egen rädsla för det okända.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Håkan Nesser