Aprilhäxan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (519.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Röör
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789173133531
Aprilhäxan (ljudbok)

Aprilhäxan Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2010-10-21

Styckköp

126

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En av mina systrar stal det liv som var avsett för mig. Jag vill veta vem." Så tänker Desirée där hon ligger i sin sjuksäng. Hon är ett av de handikappade barn som på 50-talet placerades på institution. Hon är från födseln förlamad och spastisk, hon kan inte tala och drabbas ofta av våldsamma epileptiska anfall, men hon har andra förmågor. Men hon drivs nu enbart av tanken på att hämnas. Vem av de tre fostersystrarna är det som har stulit hennes liv?

Arbetaränkan Ellen är biologisk mor till den bortlämnade Desirée och fostermor till de tre övergivna flickorna Christina, Margareta och Birgitta (döpta efter Hagasessorna). Christina är läkare, i Hermèsscarf och pärlor visar hon en yta som är långt ifrån hennes osäkra inre. Margareta, fysiker i Kiruna, har inte någon gång kunnat stanna upp hos en man, utan ständigt gått in i nya förhållanden. Den tredje systern, Birgitta, är en utslagen missbrukare, som aldrig kommit över sin biologiska mammas svek.

Ingen av systrarna tycks känna till Desirées existens. Men en dag får de ett brev, som tvingar dem att minnas tant Ellen och varför de måste lämna det trygga fosterhemmet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Aprilhäxan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fullträff
    -, 12 april 2023

    Väldigt bra uppläsning av en väldigt bra bok. Om ett systerskap mellan fyra kvinnor vars mödrar inte kunde eller fick ta hand om dem när de var små.

  2. Nej....
    fredrika johansson, 24 juni 2014

    Intressant upplägg och utveckling av karaktärer. Tyvärr är den för långdragen och saknar ett riktigt slut. Kändes som om författaren fick slut på band i skrivmaskinen och bara skickade in manuset som det var. Hade potential men.. nej..

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson