Från Kattegatt till Kapstaden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (106.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viveca Lärn
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789173134279
Från Kattegatt till Kapstaden (ljudbok)

Från Kattegatt till Kapstaden Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2010-10-21

Styckköp

105

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Med sin osvikliga känsla för tajming och sin skarpa blick för detaljer skickar Viveca Lärn ett antal vykort till sin läsekrets, från Göteborg, Paris, Afrika och lite varstans. En klok och rolig utflyktsbok om allt från Marstrandsbor till vilda elefanter.

Under ett flertal år var Viveca Lärn en mycket omtyckt krönikör i Göteborgs-Posten. I denna nya samling texter från de senaste tre åren, som också innehåller en del nyskrivet, berättar hon om sina hemmaresor och bortaresor, om sin kärlek till Victor Hugo, om Kapstaden - världens vackraste stad, om resor med spårvagnen hemmavid, om afrikanska tusenfotingar, övergångsställen för sköldpaddor och iskallt rooibos-te. Kort sagt: en bok som väcker både hemlängtan och reslust på samma gång.

"Vi åker på bröllopsresa i en fyrtio år gammal LandRover i Kalahari-öknen i Sydafrika. Jag ser ett berg som liknar granit höja sig över träden. Berget rör sig och kommer ut på vägen rakt mot oss. En jättelik elefanttjur. Vad gör vi? frågar jag min man. Ingenting, svarar han. Men jag stänger fönstret."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viveca Lärn