Fallen ängel (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (294.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Harry Bosch (del 6)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Audio
Översättare
Eva Larsson
ISBN
9789173135146
Fallen ängel (ljudbok)

Fallen ängel Ljudbok

(11 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2008-01-01

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
mp3-fil

När den framstående svarte advokaten Howard Elias hittas mördad i Angels Flight, en spårvagnslinje som trafikerar centrala Los Angeles, tycks det inte finnas en polis i hela staden som vill ta sig an fallet. Offret hade gjort sig en förmögenhet på att stämma vita poliser, anklagade för brutalitet, rasism och korruption. Varje polis inom Los Angeles Police Department är därför en möjlig mordmisstänkt. I det dödläget sätts Harry Bosch in på fallet.

Mordet har ägt rum i slutskedet av ett uppmärksammat civilrättsmål där Howard Elias drivit sin klients, den svarte Michael Harris, talan mot Los Angeles-polisen. Fyra poliser anklagas för våldsamma förhörsmetoder, som lett till att den misstänkte delvis förlorat hörseln. Harris frikändes från anklagelserna att ha våldtagit och mördat en tolvårig flicka, men många, även Harry Bosch, tror att han är skyldig. För den nu mördade advokaten hade målet två syften: att peka ut de skyldiga poliserna och att avslöja flickans verkliga mördare.

Mitt i allt detta hörs ännu ekona från Rodney King-misshandeln, de våldsamma kravallerna 1992 och O.J. Simpson-rättegången. Harry Bosch tvingas gräva djupt på sin egen bakgård för att finna sanningen. Michael Connelly började sin författarbana som kriminalreporter på Los Angeles Times. Fallen ängel är den sjätte boken om Hieronymus "Harry" Bosch och kom ut i USA 1999. Den första i raden, Svart eko, kom 1992 och belönades med en Edgar för bästa deckardebut. Michael Connelly är en av USA:s absolut största kriminalförfattare för närvarande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Connelly