Ro utan åror (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (78.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lena Endre
Utgivningsdatum
2010-10-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789173135757
Ro utan åror (ljudbok)

Ro utan åror (ljudbok)

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-10-21
109
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden.

Den här boken är skriven under den korta sjukdomstiden. Ulla-Carin Lindquist skildrar sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.

Ulla-Carin Lindquist kom till Rapportredaktionen på SVT 1988 som programledare efter att tidigare ha arbetat med lokalradion och i regionala Östnytt. Som ankare i Sveriges största nyhetsprogram blev hon snabbt mycket populär. 2000 flyttade hon med sin familj till Kanada och återände två år senare till Rapport, så som reporter. Våren 2003 gjorde hon sin sista arbetsdag på SVT och avled den 10 mars 2004.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ro utan åror. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av de bästa böcker som finns
    Elma, 16 april 2016

    Oerhört välskriven och viktig bok om en svår situation. Känslomässigt stark på ett bra sätt, och även viktig ur fakta-perspektiv. Jag har läst pappersboken, och hoppas att mp3-versionen är minst lika bra

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ro utan åror