Hur gör man? : om sex- och samlevnadskunskap i särskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2009-01-01
Förlag
Argument Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
270 g
SAB
Vndi
ISBN
9789173152679
Hur gör man? : om sex- och samlevnadskunskap i särskolan (häftad)

Hur gör man? : om sex- och samlevnadskunskap i särskolan

Häftad Svenska, 2009-01-01

Slutsåld

Behovet av kunskap är stort inom området sexualitet och unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Där är Hur gör man? ett värdefullt bidrag för personal inom särskole-, omsorgs-, habiliterings- och fritidsverksamheter. Den kan också läsas med stor behållning av anhöriga och andra intresserade av ämnet.

Boken innehåller en teoridel, som hjälper läsaren att reflektera kring en mängd olika frågor. Hur utvecklas man till vuxen man eller kvinna med rätt till sin egen sexualitet - när man samtidigt är beroende av andra för att klara vardagen? Vilka möjligheter har man som ung med intellektuella funktionsnedsättningar att träffa en partner, vara tillsammans, utforska varandra ...? Vilka ökade risker och möjligheter innebär Internet för just den här gruppen?

Det finns också en omfattande metoddel med stöd och inspiration för att leda samtalsgrupper för unga med intellektuella funktionsnedsättningar.

Metoddelen innehåller handledning för samtalsledaren, samt konkreta tips och övningar till tolv träffar med olika tema.

Lotta Löfgren-Mårtenson har forskat kring sexualitet under många år. Men, säger hon själv i bokens inledning: den största kunskapskällan är fortfarande alla de ungdomar hon har mött genom åren. "Genom dessa möten har det blivit tydligt att behovet av att bli hörd, sedd och vidrörd tillhör de mest grundläggande behoven i en människas liv - funktionsnedsättning eller inte."

Detta är en reviderad och utökad utgåva av Sexualitet och integritet, som utkom 1997.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotta Löfgren-Mårtensson

  • Sexualitet

    Lotta Löfgren-Mårtensson

    Sexualitet är ett laddat och mångfacetterat begrepp, som de flesta har egna upplevelser att knyta an till. Men det är också ett föränderligt fenomen, utifrån ett historiskt, kulturellt och samhälleligt perspektiv. I den här boken redogörs för en s...

Bloggat om Hur gör man? : om sex- och samlevnadskuns...