Dramagestaltning i gudstjänsten
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2010-12-31
Förlag
Argument Förlag
SAB
Cgea
ISBN
9789173153010
Dramagestaltning i gudstjänsten

Dramagestaltning i gudstjänsten

Spiral Svenska, 2010-12-31
399
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Dramagestaltning i gudstjänsten är ett inspirationsmaterial för den som vill utveckla dramaarbetet i gudstjänstsammanhang. För här handlar det inte om teater i kyrkorummet som spelas upp inför en gudstjänstpublik - utan ett drama där alla inbjuds att delta. Skillnaden mellan drama och teater är att i teaterformen finns en scen, skådespelare och publik. I dramaformen är alla delaktiga, var de än befinner sig i rummet.
Just detta är tanken med gestaltningarna i denna bok - att engagera gudstjänstdeltagarna. När vi blir involverade i dramat och fantasin och känslorna sätts i rörelse, då blir textens innehåll levande för oss.
Dramagestaltning i gudstjänsten innehåller 15 olika gestaltningar från Gamla och Nya testamentet. Gestaltningarna använder olika dramatekniker som du kan variera på många olika sätt. Du får konkreta tips på hur du startar dramaaktiviteter i en grupp, hur du kan värma upp inför repetitioner och hur du själv kan utvecklas som ledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dramagestaltning i gudstjänsten
 2. +
 3. Dramagestaltning för konfirmander

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dramagestaltning för konfirmander av Isabella Amirell (spiral).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Isabella Amirell

 • Dramagestaltning för konfirmander

  Isabella Amirell

  Isabella Amirell är dramapedagog, och i detta material presenterar hon 12 gestaltningar utifrån Bibelns berättelser. Övningarna är lekfulla och kräver ingen repetition i förväg - det är skapandet i nuet som är det viktiga. Konfirmanderna får använ...

 • Skapelsen : gudstjänstmusikal

  Isabella Amirell, Jonas Persson

  I gudstjänstmusikalen Skapelsen får köränglar och dramaänglar tillsammans framföra skapelseberättelsen, som ett sätt att sätta fokus på vårt ansvar för miljön. Nio sånger ingår, och i vissa kan hela församlingen sjunga med. Hela materialet är ett ...