Utrustad och delaktig : för upptäckaren
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2016-04-19
Förlag
Argument Förlag
Dimensioner
152 x 210 x 10 mm
Vikt
150 g
SAB
Cea
ISBN
9789173153416
Utrustad och delaktig : för upptäckaren

Utrustad och delaktig : för upptäckaren

Spiral Svenska, 2016-04-19
179
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Utrustad och delaktig är ett material tänkt att användas för att arbeta med ökad delaktighet i församlingen. Materialet utgår från upptäckargrupper, som träffas ett antal gånger för samtal och reflektion.
Som underlag till dessa träffar finns deltagarhäftet Utrustad och delaktig - för upptäckaren. I häftet finns bland annat två självskattningar (frågeformulär):
* Social stil: Den sociala stilen är ett sätt att beskriva hur en person agerar i olika situationer och i relation till andra. Det ger också en fingervisning om hur man vill arbeta, vilka situationer man har lätt och svårt för och vilka förutsättningar som gör att man kommer mest till sin rätt.
* Gåvor: Det andra frågeformuläret handlar om gåvor, egenskaper, talanger och färdigheter - medfödda såväl som inlärda. Syftet är att hitta var bland 14 olika gåvokategorier man har sina styrkor. Detta blir då en fingervisning om var man själv kan hitta sin plats i församlingen, och bidra på ett sätt så att man får möjlighet att blomma ut.
Som komplement till dessa självskattningar finns frågeformuläret Med andra ögon, där familj och vänner får uttrycka vilka gåvor de ser i deltagaren. Slutligen finns också en reflektionsuppgift om lust och glädje - vilka av gåvorna brinner deltagaren för att använda och utveckla?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utrustad och delaktig : för upptäckaren
 2. +
 3. Utrustad och delaktig : för handledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utrustad och delaktig : för handledning av Fredrik Modéus, Johan Reftel, Marie Wadström, Svante Gordh (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Fredrik Modéus

 • Utrustad och delaktig : för handledning

  Fredrik Modéus, Johan Reftel, Marie Wadström, Svante Gordh

  För gruppledaren finns detta handledningshäfte, med praktiska tips och råd kring hur arbetet med upptäckargrupperna kan läggas upp. Deltagarna i upptäckargrupperna kan vara nya i församlingen likaväl som trotjänare. Alla har utbyte av att få refle...

 • Mod att vara kyrka : om församlingsbygge och kyrkans identitet

  Fredrik Modéus

  Boken handlar om Svenska kyrkans ödesfråga just nu: Hur gör vi för att bygga levande, synliga och konkreta gemenskaper av kristna som firar gudstjänst och delar liv tillsammans? Boken förmedlar positiva erfarenheter från ett församlingsbygge i Hel...