Kyrkoherde & kvinna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2013-08-20
Upplaga
1
Förlag
Argument Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Cga,261
ISBN
9789173154017

Kyrkoherde & kvinna

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-08-20
96
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
25 kvinnor om ledarskap

Du bemöts annorlunda som kyrkoherde om du är kvinna jämfört med om du är man, och du har andra förväntningar på dig. Det framgår av de tjugofem intervjuer som gjorts med kvinnliga kyrkoherdar från hela landet, och som samlats i den här boken.

Jämställdheten inom Svenska kyrkan har tagit stora kliv framåt de senaste decennierna, men det finns både dolda och uttalade tankemönster kvar som måste lyftas fram i ljuset. Det kan handla om allt från så enkla saker som att den kvinnliga kyrkoherden förväntas stanna kvar och diska efter julfesten, till arbetsrättsliga frågor där en kvinna med familj och hus inte förväntas kunna klara av arbetet som kyrkoherde.

Förhoppningen är att Kyrkoherde och kvinna ska bidra till att sätta fokus på den strukturella genderproblematik som fortfarande försvårar för kvinnor i chefspositioner. Om Svenska kyrkan ska kunna utvecklas är det nödvändigt att dessa frågor tar plats på dagordningen på arbetsplatser och i kyrkoråd.

Boken ges ut i samarbete med Kyrkans Akademikerförbund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kyrkoherde & kvinna
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (storpocket).

Köp båda 2 för 235 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kyrkoherde & kvinna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Författarna borde även ha intervjuat anställda,...

  Författarna borde även ha intervjuat anställda, förtroendevalda m.m. Även kvinnliga ledare kan syssla med mobbing och kränkande särbehandling. Ofta sker det på ett mer subtilt sätt än den mer raka och tydliga mobbing som manliga chefer kan syssla med. Bokens tes att det inte finns skillnader mellan manligt och kvinnligt ledarskap och detta är enligt menin mening inte helt med sanningen överensstämmande. En kvinna som kränker kan bortförklara kritik mot sitt ledarskap med att hon som kvinna al... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Innan spåren växer igen

  Ann Thörnblad

  Många gånger skulle Sofia komma tillbaka till ögonblicket när hon valde att ta en promenad i Årstaviken efter en brunch. Ett till synes alldagligt beslut kom att ändra riktningen för flera människors liv. Det som börjar som ett samtal med en främl...

 • Tankar om tro och andlighet : 16 livsberättelser

  Ann Thörnblad

  Kan man egentligen att älska någon på riktigt? Och går alla handlingar att förlåta? I Tankar om tro och andlighet möter vi 16 färgstarka svenskar, som alla, på något sätt har gjort skillnad inom det område där de verkar kulturliv, näringsliv, idro...