Feminism och kyrkan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2014-09-18
Förlag
Argument Förlag
Dimensioner
188 x 140 x 10 mm
Vikt
193 g
SAB
Ohja
ISBN
9789173154543
Feminism och kyrkan (häftad)

Feminism och kyrkan

Häftad Svenska, 2014-09-18
244
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Går det att vara feminist och kristen? Hur har kvinnors roll sett ut i kyrkan genom historien? Kan feminism leda till befrielse för både män och kvinnor?

Det är några av frågorna som tas upp i denna antologi om kristen tro, kyrka, feminism och jämställdhet. Tio skribenter med varierad bakgrund - teologer, journalister och stats vetare - belyser olika aspekter av jämställd heten i kyrkan och skapar en intressant bild av en fråga som är ständigt aktuell. Dessutom bidrar två illustratörer med tänkvärda serier och illustrationer.

Boken kan läsas av alla som är intresserade av frågeställningarna. Förhoppningsvis kan den skapa funderingar och peka på de problem som finns, men också visa att kyrkan faktiskt är mer feministisk än vad många tror.

I samarbete med Bilda har Lina Mattebo tagit fram samtalsfrågor till varje kapitel som kan laddas ner gratis på Bildas webbsida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Feminism och kyrkan
 2. +
 3. En barfota trosbekännelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt En barfota trosbekännelse av Lina Mattebo (häftad).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lina Mattebo

 • En barfota trosbekännelse

  Lina Mattebo

  Lina Mattebo är krönikör och bloggare med en förmåga att dela med sig av sina allra innersta tankar. I sina texter utmanar och berör hon med funderingar kring hur man egentligen ska bära sig åt för att vara kristen, om att vara rädd för mirakel oc...

 • Gud mellan raderna

  Lina Mattebo

  Morfars och farfars grova arbetarhänder, vikten av att låta ögonen slappna av emellanåt och den gången Jesus kom med ett brev på posten utgör stommen till tre av Lina Mattebos elva texter. Det är personliga texter som med uppfriskande ärlighet tar...