Undervisa i kristen tro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2015-01-26
Förlag
Argument Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
267 g
ISBN
9789173154673
Undervisa i kristen tro (häftad)

Undervisa i kristen tro

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-01-26
211
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
eologi och pedagogik hör ihop som två sidor av samma mynt. Det som lärs är beroende av vad som görs, vad som sägs och hur det sägs. Undervisning i kristen tro sker överallt där tron praktiseras, inte bara i den planerade undervisningen. Den sker också i diakoni, gudstjänst och mission. Det finns en möjlighet till lärande i varje möte.

Undervisa i kristen tro knyter ihop den akademiska religionspedagogiken med församlingens metodiska behov. Teorier om lärande tillämpas på församlingsliv och bibelberättelser och tvärtom.

Centrala frågor i boken är: Vad betyder det att undervisa i kristen tro? Vilka erfarenheter bidrar till att man vill kalla sig kristen eller troende? Vad menar vi med kunskap? Hur lär vi oss?

Anders Hedman är präst och lärare i kristendomsdidaktik med konfirmandkateketik vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Han har arbetat 13 år som församlingspräst i Stockholms stift varav två år som ansvarig för Fryshuskyrkan på Fryshuset. I arbete och studier har han fördjupat sig i frågor om lärande i församlingen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisa i kristen tro
  2. +
  3. Kristen gudstjänst : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kristen gudstjänst : en introduktion av Stina Fallberg Sundmark, Stephan Borgehammar, Sven-Erik Brodd, Ninna Edgardh, Anders Ekenberg (häftad).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Hedman