Dånet från Jerusalem (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
SionsArvet (del 2)
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2004-06-01
Upplaga
1
Förlag
KM-Förlaget & Bornelings
Översättare
Göran Modén
Originaltitel
Thunder from Jerusalem
Dimensioner
230 x 155 x 35 mm
Vikt
630 g
SAB
Hce
ISBN
9789173170338
Dånet från Jerusalem (kartonnage)

Dånet från Jerusalem

Kartonnage Svenska, 2004-06-01
81
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Dånet från Jerusalem, den andra boken i SionsArvet, tar sin början i gryningens timmar den 19 maj, 1948. Världens heligaste stad har nått ett avgörande ögonblick i sin rika historia. Staten Israel är fem dagar gammal och under belägring av muslimska och judiska styrkor. De krigar ursinnigt för det heliga land som båda sidor är villiga att dö för. Efter månader av strider, bryts nu belägringen av Gamla staden i Jerusalem, då patriotiska soldater bryter igenom Sionsporten. Men firandet kan inte pågå länge, för detta är bara början på ett långt krig. Ett krig med urgamla rötter.

Moshe Sachar, en professor och strateg för Haganah-gruppen, måste hålla Haganahs drivkraft uppe trots en oliktänkande borgmästare och en förklädd SS-mördare som har infiltrerat gruppen. Samtidigt sköter hans gravida fru, Rachel, om det växande antalet sårade soldater och civila på sjukhuset.

Författarna beskriver en stad fylld av heroism och tragedi i den andra boken i denna serie. Den fängslande blandningen av enastående berättande, historisk äkthet och hjärtstannande äventyr som paret Thoene fångar i denna fantastiska historia gör att böckerna blir oförglömliga och omöjliga att lägga ifrån sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bodie Thoene

Övrig information

Dånet från Jerusalem, den andra boken i Sionsarvet, tar sin början i gryningens timmar den 19 maj. 1948. Världens heligaste stad har nått ett avgörande ögonblick i sin rika historia. Staten Israel är fem dagar gammal och under belägring av muslimska och judiska styrkor.

Författarna beskriver en stad fylld av heroism och tragedi i den andra boken i denna serie.