Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen i Egyptens sopslum (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2015-06-16
Förlag
Bornelings Förlag
Översättare
Cecilia Kärnbo
Dimensioner
235 x 165 x 25 mm
Vikt
458 g
SAB
Lz Gobran, Maggie
ISBN
9789173172141
Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen i Egyptens sopslum (inbunden)

Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen i Egyptens sopslum

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-06-16
218
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den gripande berättelsen om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen i Egyptens sopslum. Mama Maggie har flera gånger nominerats till Nobels fredspris.

--------------------------------------------------------------------------------

De kallas zabaleen: sopfolket.

Zabaleen bor i vidsträckta, vidriga sopstäder i utkanten av Kairo, där de livnär sig på att hämta och sortera sopor. De rotar igenom ruttnande mat, använda blöjor, krossat glas och ännu värre saker på jakt efter sådant som de kan sälja eller återvinna. Hunger, sjukdom och övergrepp tillhör vardagen i dessa slumområden. Femtio procent av barnen som föds här når aldrig vuxen ålder, och de som gör det kanske aldrig får uppleva hur det är att få en kram, en utbildning eller känna verklig omsorg såvida de inte får träffa Mama Maggie.

Maggie Gobran är kvinnan i vita kläder som tvättar barnens fötter, kallar dem vid namn, ger dem mat och bygger skolor åt dem, hjälper dem att skaffa sig en yrkesutbildning så att de kan försörja sig i framtiden, tänder ett ljus i deras mörker och berättar deras historia för världen.

Vad drev denna kvinna att lämna sin eleganta livsstil och sitt liv som affärskvinna och universitetsprofessor? Vad är det som skänker henne och hennes medarbetare sådan glädje i arbetet, och vad ger dem uthållighet att kämpa vidare mitt i allt det lidande som de möter? Svaren hittar du i denna enastående historia om envishet, målmedvetenhet och en kvinnas makalösa förmåga att älska.

--------------------------------------------------------------------------------

Vi kan inte välja var eller när vi ska födas. Vi kan inte välja var eller när vi ska dö. Men vi kan välja om vi ska leva som syndare eller helgon. Vi kan välja att göra ingenting eller bli hjältar. Om du vill bli en hjälte ska du göra det som Gud vill att du ska göra.
/Maggie Gobran

För Maggie Gobran är det där inte tomma ord. Mama Maggie har kallats Egyptens Moder Teresa och hon har flera gånger blivit nominerad till Nobels fredspris för sitt nydanande och livsförvandlande arbete i Kairos sopslum. I slummen möter hon behoven hos de barn som i bortglömdhet lever på dessa fruktansvärda platser. Denna auktoriserade biografi berättar för första gången historien om Mama Maggie och skildrar hennes oväntade väg från ett privilegierat barn till en glamorös marknadsföringschef och sedan till en ödmjuk figur i vita kläder bland högar av stinkande sopor, där hon förmedlar hopp till de allra fattigaste av de fattiga.

I Marty Makarys och Ellen Vaughns porträtt i denna bok lyser Mama Maggie fram som en smart, kunnig och komplex människa vars hjärta är fullständigt överlåtet till att betjäna den folkgrupp i Kairo som kallas sopfolket och som har vunnit hennes kärlek. På hennes egen begäran berättar boken även om hennes medarbetare i organisationen Stephens Children män, kvinnor och ungdomar som är med och uträttar de mirakler som varje dag blir verklighet med lite praktisk hjälp och med ett stort mått av kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen i Egyptens sopslum
  2. +
  3. Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Taylors gåva : en modig berättelse om att skänk... av Todd Storch, Tara Storch (häftad).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen i Egyptens sopslum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En fängslande berättelse om Mama Maggies arbete.
    Ulla Margareta Lundstedt, 12 februari 2016

    Tänk att denna kvinna Mama Maggie har kunnat bygga upp en organisation som hjälper sopstädernas uppväxande barn till ett drägligare liv. Jag visste inget om denna verksamhet, men nu har mina ögon öppnats även för dessa utsatta barn och ungdomar. Denna bok är verkligen värd att läsa och reflektera över. Ska det verkligen behöva vara så här eländigt med sophanteringen?

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mama Maggie : den aldrig tidigare berätta...