Sommarens bästa pocketerbjudande
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Äventyren i Sagofallen (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2016-05-11
Förlag
Bornelings Förlag
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
Dimensioner
216 x 145 x 15 mm
Vikt
326 g
SAB
Hcg
ISBN
9789173172226
Styx märke (inbunden)

Styx märke

(10 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-11
167
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek.Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Rakt under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp rasar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!Styx märke är den första delen av kommande sju i den populära serien Äventyren i Sagofallen, där varje bok är riktiga bladvändare och som håller läsaren i sitt grepp till sista sidan. Böckerna riktar sig huvudsakligen till 8-12 år, men läses av både yngre och äldre tjejer och killar.

Flera använder serien som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Hanna Blixt vill med böckerna erbjuda spänning, glädje och en mysig lässtund, känslor som förhoppningsvis dröjer sig kvar länge.

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen - släpps hösten 2018
+ tre kommande delar


Tre röster från läsare: "de mest spännande böcker jag någonsin läst", "tom bättre än Narnia" och "bara älskar de här böckerna".

Recensioner:
"Helt magisk! Boken får fem av fem möjliga." - Gullis lästips

"Ett magiskt, spännande & fängslande äventyr!" - Jennies Boklista

"Årets bästa fantasy/ungdomsbok 2016" - iminbokhylla

"Det här är härlig, sagoinspirerad läsning som barn i bokslukaråldern kan leva sig in i. En bra fantasybok som skapar läslust. " - Anna-Karin Närkling, BTJ-häftet nr 12, 2018
Visa hela texten

Äventyr i Sagofallen

 • Styx märke
 • Vita Löparen
 • Svarta damen

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Äventyr i Sagofallen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Världens bästa!!!
  Anna Edman, 21 maj 2018

  Gav sonen (10 år) boken Styx märke när vi skulle på semester. Han älskar den!! (hans egna ord) Han tycker dock det är lite jobbigt när jag säger att han bara får läsa ut just det kapitlet han är på för att det är läggdax, för kapitlena slutar så spännande att han bara måååste läsa vidare :)

 2. Fantasy som utmanar ordförrådet.
  Barnboksfamiljen, 1 maj 2018

  Vi har läst första delen i fantasyserien som handlar om syskonen Sofia och Leo som flyr undan Styx's anhängare i den verkliga världen.
  Deras föräldrar är redan försvunna och Styx invasion av deras land är ett faktum.
  Under en flykt gömmer sig syskonen i ett ihåligt träd som plötsligt börjar sluta sig omkring dom.
  På något sätt så transporteras de till den magiska världen i Sagofallen där syskonens öde är att hjälpa till med ett farligt uppdrag för att rädda Sagofallen från att t... Läs hela recensionen

 3. Fylld med magi, vänskap,
  Gullis lästips, 12 mars 2018

  En helt magisk bok fylld med olika fantasifulla karaktärer, berättelsen tar en genom ett trollbindande landskap och har det ena äventyret efter den andra. Boken är fylld med cliffhangers så det blir svårt att lägga ifrån sig boken.

 4. Barnens favorit
  Sara, 12 februari 2018

  Det här är en bok som båda våra barn älskade. Stort plus för att det fanns en enhörning med! Spännande och välskriven!

 5. Nja.....
  Kinna Nilsson, 3 februari 2018

  Läste boken för mina elever men det blev ingen hit tyvärr. Väldigt besviken på en bok som så många bokbloggare tokhyllar. Vi förstod inte grejen?? Vill inte vara elak men vi fick allihop känslan av att boken var ogenomtänkt och ofärdig och lite mer av ett skolprojekt snarare än en bok. Tyvärr.

 6. Perfekt högläsningsbok
  Per Hansson, 28 januari 2018

  Har läst denna bok för en årskurs 4 och de var fast redan efter ett kapitel. Riktigt bra med korta kapitel som alltid slutar spännande, så eleverna längtar till nästa gång. Hände flera gånger att jag valde att fortsätta läsa bara för att jag själv ville veta hur det skulle sluta. Rekommenderas starkt!

 7. Klart överskattad
  Erica (Kil), 9 januari 2018

  Grundtanken är bra (gott och ont osv) och illustrationerna är bra, men sen tar det stopp. Mina barn som är 8 och 11 tyckte att boken var lite "löjlig". Själv reagerar jag på det simpla och "kantiga" språket som gjorde det omöjligt att få en melodi i läsningen. Besviken!

 8. Bästa serien!
  Sams boklista, 30 november 2017

  Ett både spännande och mysigt äventyr, som både barnen och vi vuxna tyckte om! Ska bli spännande att fortsätta läsa övriga delar i serien. Rekommenderas!

 9. Fängslande
  Villivonkansbooks (Örebro), 21 juni 2017

  På flykt undan Styx soldater söker syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek. Trädet sluts omkring dem och de befinner sig stunden efter i en annan värld. De har kommit till Sagofallen.
  Jag har läst både Styx Märke och Svarta Damen i en följd, dock utan sonen i detta fall. De riktas mot ålder 9-12 år, så än känns han lite liten för att förstå alla ord och handlingen i dem. Om några år kommer de däremot fungera utmärkt! Tror även de passar lite äldre än denna åldersgrupp, tex de som har ... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt

Bloggat om Äventyr i Sagofallen