Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2016-05-11
Förlag
Bornelings Förlag
Illustratör/Fotograf
Therése Larsson
Dimensioner
216 x 145 x 15 mm
Vikt
326 g
SAB
Hcg
ISBN
9789173172226
Styx märke (inbunden)

Styx märke

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2016-05-11
142
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
På flykt undan Styx soldater söker de båda syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek.
Trädet sluts omkring dem och de märker när hålet öppnar sig igen att de befinner sig i en helt annan värld. Kvar finns inga mörka gator och betonghus i spillror. Grönskan som omger dem badar i ljus. Rakt under deras fötter finns frodigt grönt gräs och färgglada blommor. Framför dem en sommaräng. De har kommit till Sagofallen. Med hjälp av enhörningen Månstråle ger sig barnen ut på ett hisnande och farligt äventyr, samtidigt som en ryslig kamp rasar mellan de svarta och vita pjäserna på schackbrädet!

Jag har skrivit en berättelse som pågår på tre olika nivåer och som jag hoppas tål att läsas flera gånger, då den har flera skikt. Det tror jag också gör att den passar flera olika målgrupper och läsare. Min förhoppning är att läsaren ska sugas in i berättelsen och vilja vara kvar där till sista sidan, säger författaren Hanna Blixt, om sin första bok.

Hanna Blixt är 37 år och född och uppvuxen i Leksand, Dalarna. Hon har en fil kand i Media- och kommunikationsvetenskap och har på olika sätt arbetat med kommunikation och marknadsföring under hela sitt yrkesverksamma liv. Styx märke är hennes debutroman inom favoritgenren fantasy.

Fortsättningen i serien Äventyren i Sagofallen är Svarta Damen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Styx märke
 2. +
 3. Svarta damen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svarta damen av Hanna Blixt (inbunden).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Styx märke. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Klart överskattad
  Erica (Kil), 9 januari 2018

  Grundtanken är bra (gott och ont osv) och illustrationerna är bra, men sen tar det stopp. Mina barn som är 8 och 11 tyckte att boken var lite "löjlig". Själv reagerar jag på det simpla och "kantiga" språket som gjorde det omöjligt att få en melodi i läsningen. Besviken!

 2. Bästa serien!
  Sams boklista, 30 november 2017

  Ett både spännande och mysigt äventyr, som både barnen och vi vuxna tyckte om! Ska bli spännande att fortsätta läsa övriga delar i serien. Rekommenderas!

 3. Fängslande
  Villivonkansbooks (Örebro), 21 juni 2017

  På flykt undan Styx soldater söker syskonen Sofia och Leo skydd i en ihålig ek. Trädet sluts omkring dem och de befinner sig stunden efter i en annan värld. De har kommit till Sagofallen.
  Jag har läst både Styx Märke och Svarta Damen i en följd, dock utan sonen i detta fall. De riktas mot ålder 9-12 år, så än känns han lite liten för att förstå alla ord och handlingen i dem. Om några år kommer de däremot fungera utmärkt! Tror även de passar lite äldre än denna åldersgrupp, tex de som har ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hanna Blixt

 • Svarta damen

  Hanna Blixt

  Efter succén med Styx märke, kommer nu den fristående uppföljaren! Kampen mellan schackpjäserna fortsätter. Svarta damen är tillbaka och nu vill hon åt Tidens bok. Om hon lyckas kommer Svarta kungen och mörkret ta över Sagofallen och den ondskeful...

Bloggat om Styx märke