Unik och värdefull (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2018-09-03
Förlag
Bornelings Förlag
Medarbetare
Guasch, S.L, Estudi (form)
Illustratör/Fotograf
Daniel Howarth
Dimensioner
280 x 235 x 10 mm
Vikt
357 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173172493
Unik och värdefull (inbunden)

Unik och värdefull

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-03
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Lille Robot hade sovit väldigt länge. Det hade varit en lång resa och han hade blivit jättetrött. När han väcktes ur sin sömn var han på en plats han inte kände igen. Djuren i skogen behövde Lille Robots hjälp, men de var rädda för honom. Han var ju så annorlunda! Hur ska Lille Robot någonsin kunna känna sig hemma på en plats där ingen annan ser ut som han? Och hur ska djuren i skogen göra för att våga lita på en vilt främmande liten robot?

Det här är en berättelse om vänskap, men det är också en berättelse om att sluta vara rädd för det som är främmande, och att inse att alla var och en med sina unika egenskaper och gåvor behövs för att göra den här planeten till en bättre plats att leva på!

Alla är unika! Kan du föreställa dig hur det skulle vara att vakna upp på en främmande plats? Att öppna ögonen och inse att alla du känner och allt du tycker om är borta? Hur tror du att det skulle kännas? När Lille Robot vaknar känner han sig förvirrad och lite rädd, men djuren i skogen bestämmer sig för att försöka hjälpa honom. De förstår att olikheter faktiskt kan vara någonting riktigt bra. Varför kan det vara bra att vara olika? Det är många som är rädda för sådant de inte känner igen, men annorlunda är inte farligt. Det är bara inte precis som det vi är vana vid! Olika människor kan olika saker och kan hjälpa varandra på olika sätt. Vad kan du hjälpa andra med? Oavsett vem du är och var du kommer ifrån behövs du. För även om vi alla är ganska lika på insidan vi skrattar, gråter, blir arga, blir rädda, vi gillar att leka och att bli överraskade finns det ingen i hela världen som är precis som du. Du är unik och väldigt värdefull, precis som Lille Robot och hans nya vänner! Vad gör dig unik? Varje gång du träffar en människa du inte vet något om, kom ihåg: Olikheter är någonting väldigt bra! Var nyfiken istället för rädd. Och kom ihåg att alltid vara snäll mot alla du möter. Alla människor är unika och det är superbra för vår värld att det är så!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Unik och värdefull
 2. +
 3. Stora boken med godnattsagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora boken med godnattsagor av Heidi Howarth, Daniel Howarth, Lucy Barnard, A H Benjamin, Nick East (kartonnage).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Unik och värdefull. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Söt med viktigt budskap
  Villivonkansbooks, 5 november 2018

  Unik och värdefull är en söt liten historia om att vara annorlunda och att vara rädd för det som är främmande. I boken trycker man på att alla med sina unika egenskaper och gåvor behövs för att göra den här planeten till en bättre plats. Det är ett väldigt bra och viktigt budskap som tål att upprepas många gånger. Känns som att barnen är inte så tveksamma över det annorlunda, det är mer vi vuxna med de alla fördomar vi har. Sonen reagerar genast på att Lille Robot inte får vara med, för han ä... Läs hela recensionen

 2. Vackra illustrationer

  I boken möter vi Lillroboten som vaknar efter en lång sömn efter en resa. När han vaknar upp är en trasig och på en ny främmande plats. Då stöter han ihop med skogens djur. Och precis som Lillroboten behöver dem så behöver också djuren Lillroboten. Men vissa är extra rädda inför det främmande och misstänker Lillroboten. Vi får följa gruppens samarbete och diskussioner för att så småningom ta emot Lillroboten med öppna armar.

  Boken har en stark sensmoral som berör mobbning, att mota... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Heidi Howarth