Bränd mark (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2018-10-03
Upplaga
1
Förlag
Bornelings Förlag
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
407 g
SAB
Hc
ISBN
9789173172585
Bränd mark (häftad)

Bränd mark

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-10-03
181
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det slutar inte här. Du vet, min dröm? Jag tror Gud vill tala om att mamma och pappa lever.

Systrarna Noomi och Alicia är uppvuxna i Kenya men bor sedan föräldrarnas tragiska bortgång hos sin mormor i Sverige. En dag dyker ett brev upp och rör om deras tillvaro. Brevet är från Kenya och handlar om en försvunnen pojke. Vilken koppling har pojken till deras familj och vart har han tagit vägen? Noomi återvänder till Kenya för att söka efter pojken och samtidigt försöka finna svar på de frågor hon har kring föräldrarnas död. Hennes väg blir farofylld och svår. I Sverige söker Alicia efter sig själv. Kommer de båda systrarna att hitta det de söker?

Amanda Mattsson berättar en sällsynt stark och trovärdig fiktiv historia som berör på djupet och ger utrymme för läsarens egna existentiella tankar och frågor.

Utdrag ur boken:

Var det inte detta hon hade fantiserat om, att få möta mördaren ansikte mot ansikte, bara för att hämnas? Få se honom lida, precis som han fått hela hennes familj att lida? Och nu har möjligheten öppnat upp sig på ett skrattretande enkelt sätt. Kniven blänker stilla och silvervass framför hennes ögon, och hon avskyr den, lika mycket som hon avskyr honom. Hon höjer blicken. Jag tänker inte döda dig.

Om författaren:

Amanda Mattsson har studerat vid Lunds universitets författarskola och är utbildad socionom. Hon har gjort flertalet resor till Afrika och har tidigare jobbat som volontär på ett hem för f.d. gatubarn i Kenya. Bränd mark är Amandas debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bränd mark
  2. +
  3. Vi for upp med mor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi for upp med mor av Karin Smirnoff (pocket).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bränd mark. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra debut
    Villivonkansbooks, 26 november 2018

    Bränd mark är författarens debutroman skriven för unga vuxna. Författaren har själv erfarenheter från sina resor i Kenya och det märks. Berättelsen känns väldigt trovärdig och äkta. Det är fint att hon använder sina egna erfarenheter av landet och bakar in i handlingen. Själv har jag varken varit i Kenya eller något annat land i Afrika. Landet som beskrivs är fascinerande och det är roligt att vi får små glimtar av hur de lever där, via boken. Berättelsen om systrarna fängslar mig och jag bli... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bränd mark