Till försvar för kvinnans rättigheter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
1999-01-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront förlag
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
180 x 110 x 17 mm
Vikt
165 g
SAB
Ohja
ISBN
9789173247061
Till försvar för kvinnans rättigheter (pocket)

Till försvar för kvinnans rättigheter

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 1999-01-01
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
År 1792, mitt under den franska revolutionen, gav den 33-åriga Mary Wollstonecraft ut sin bok Till försvar för kvinnans rättigheter. Det är ett verk skrivet med självsäkerhet och briljans. Författarinnan skräder inte orden när hon bemöter de författare hon anser har degraderat kvinnan - bland andra Rousseau som hon själv beundrade.
Mary Wollstonecraft slår ett kraftfult slag för kvinnans rätt till självständighet och intellektuell utveckling i sina verk, i sin livsföring och sin yrkesverksamhet. Trots att hon hela tiden var tvungen att kämpa för sin försörjning genom att arbeta som sömmerska, lärare och guvernant skaffade hon sig djup bildning och debatterade med samtidens främsta tänkare.

Till försvar för kvinnans rättigheter är en av feminismens största klassiker. Boken är försedd med ett förord av idéhistorikern Elisabeth Mansén.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till försvar för kvinnans rättigheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enastående och tankeväckande
    Ronnie Kron, 17 januari 2004

    "Jag vill inte att kvinnorna ska ha herravälde över männen, utan över sig själva." Så uttrycker Mary Wollstonecraft sin syn på feminism i detta briljanta och slagkraftiga manifest för alla människors lika rätt till intellektuell självständighet.

    Mary vet vad hon är ute efter och svävar inte på målet. Hennes argumentation är glasklar, utan det tröttsamma ordbjasande som så många andra tänkare ägnar sig åt. Hon bemöter träffsäkert andra filosofers idéer om uppfostran och kvinnors roll... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mary Wollstonecraft

Övrig information

År 1792, mitt under brinnande revolution, gav den 33-åriga Mary Wollstonecraft ut Till försvar för kvinnans rättigheter. Författaren skräder inte orden när hon bemöter sina meningsmotståndare. Med självsäkerhet och stilistisk briljans kräver Wollstonecraft kvinnans rätt till självständighet och intellektuell utveckling så att det ekar ända in i vår tid.