En historia om läsning (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
A History of Reading
Medarbetare
Skarbrandt, Göran (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
240 g
SAB
G:oa,Evk:k,Ae
ISBN
9789173248037
En historia om läsning (pocket)

En historia om läsning

(3 röster)
Pocket, Svenska, 2005-04-01
40
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Från lertavla till hypertext Alberto Manguel tar oss med på en resa genom läsandets märkliga och lidelsefyllda historia. En historia som sträcker sig över 6000 år.
Det blir en färd med många stopp, omvägar och avstickare.
En historia om läsning är en lärd och lysten bok som man läser som en äventyrsroman. Det handlar om bibliotek och bokskatter, om tillåten och förbjuden läsning, om boktjuvar och bokbrännare och om egendomliga läsmaskiner.
Vårt sätt att läsa är nyckeln till hur vi uppfattar världen omkring oss. På ett mer privat plan ser vi hur de böcker som blivit verkligt betydelsefulla för oss speglar vår egen livshistoria.

Alberto Manguel, bosatt utanför Paris, föddes i Buenos Aires där han i ungdomen läste högt för den blinde Jorge Luis Borges. På svenska har han också givit ut Läsa bilder.

»Den är en av dessa vidunderliga böcker, svävande och vackra, och fyllda med en sådan fantasi och lärdom att man blir alldeles mjuk i hela kroppen. Tänk om man hade haft en sån svensklärare när man gick i skolan.«
Anders Paulrud, Aftonbladet FÖRFATTAREN: Alberto Manguel är kanadensisk författare, översättare och redaktör med argentinskt ursprung, bosatt
i Frankrike.
2002 utkom hans Läsa bilder. En historia om kärlek och hat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En historia om läsning

Övrig information

Alberto Manguels En historia om läsning tar oss med på en resa genom läsandets historia, alltifrån världens förmodligen första läsare som för fyra tusen år sedan försökte tolka tecknet för tio får och getter på en lertavla till våra dagars cd- rom-skiva.