Lycklig Hora (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront förlag AB
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
177 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789173248372
Lycklig Hora (pocket)

Lycklig Hora

Pocket Svenska, 2001-01-01
39
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Örjan har flackat runt världen i hela sitt vuxna liv. Han är en vacker, karismatisk man och kvinnorna älskar honom. Oskuldsfull färdas han genom livet, övertygad om att inget ont kan hända honom. Poeten Helen är hans vän och älskarinna. Men deras kärleksaffär får ett abrupt slut när Örjan misstänks för ett brutalt mord på en prostituerad kvinna. Örjan dras in i en ansiktslös juridisk maktapparat som hotar att krossa honom. Och trots att Helen hemsöks av tvivel ger hon Örjan sitt stöd. Lycklig hora är en spännande erotisk berättelse om mord, makt, sexualitet och svek. Historien utspelar sig en varm sommar i ett Stockholm som skimrar och doftar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lycklig Hora
  2. +
  3. Tiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tiden av Maria Küchen (häftad).

Köp båda 2 för 93 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Küchen

Recensioner i media

Tag en prostituerad kvinna, en elak torsk och en urspårad sexlek med dödlig utgång och simsalabim, så har du en lagom mustig kriminalsoppa. Ja, upplägget känns igen - men Maria Küchen lyckas faktiskt göra något annorlunda av det här receptet. "Lycklig hora" är en alltigenom engagerande roman, tecknad ur ett allt annat än hårdkokt manligt perspektiv.

I centrum står poeten Helen, hjälplöst förälskad i Örjan, ännu en av dessa charmiga bohemer som kvinnorna av någon outgrundlig anledning faller för, igen och igen. När Helen hittar Örjan på en brottsplats, hos en döende prostituerad kvinna, ställs allt på sin spets. Är denne till synes oskuldsfulla man verkligen kapabel att begå ett sådant brott? Helen vill inte tro det. Men bevisen talar mot Örjan, och han häktas för mordet. Samtidigt är det kanske Helen själv som bär på sanningen.

Romanen berättar om mänsklig ondska och otillräcklighet, men viktigast av allt är kanske skildringen av hur den rotlösa, kärlekstörstande Helen tvingas växa upp, ta itu med sig själv och inte minst sin roll som mamma till den försummade sonen. Denna långa, heta sommar blir en uppgörelsens tid.

- Kajsa Hindberg, bol.com