Jorden Må Rämna : Kriminalroman (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ann Lindell (del 2)
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2001-06-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
177 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789173248471
Jorden Må Rämna : Kriminalroman (pocket)

Jorden Må Rämna : Kriminalroman

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2001-06-01
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det är midsommarafton 1999. En man stiger av pendeln i Bålsta med en sportbag fylld med pengar efter ett postrån. Han möts av sin syster och tillsammans firar de helgen i barndomshuset. Mannen slår sig ner i ett torp i trakten. Några mil därifrån bor den f.d. lantarbetaren Edvard Risberg. Tidigare var han aktiv facklig kämpe. Nu iakttar han med saknad sitt gamla förbunds nedgång och fall. Det som i stället lyser upp hans tillvaro är kärleken till kriminalinspektören Ann Lindell. I december hittas ett medelålders par brutalt mördade i en villa utanför Uppsala. Den sårade kvinnan dör framför polisens ögon med något som kanske är mördarens namn på sina läppar. Kort därefter avrättas en ung kvinna med ett pistolskott mitt inne i staden. Ann Lindell anar att motivet är hämnd. Men vad är det som väcker denna ofattbara vrede hos den som hållit i vapnet?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jorden Må Rämna : Kriminalroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jorden må rämna
    Mats Blom, 4 juni 2006

    Jorden må rämna är den andra boken i Kjell Erikssons kriminalromanserie om poliskommissarien Ann Lindell i Uppsala.
    Om den första boken tog upp flyktingproblematik är den inriktad på narkotikamissbruk, vårdnadstvister samt abort. Kjell Eriksson fortsätter att skriva initierat och med det lugn och trygghet vi lärde känna i första boken. Relationen mellan Edvard och Ann fortsätter som en röd tråd. Dock känns det som att slutet även denna gång kommer för hastigt inpå.
    Det är dock ingen orsak till att inte läsa även denna bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell Eriksson

Övrig information

Jorden må rämna är en kriminalroman om vad som händer när människor ställs utanför gemenskapen. En roman med stark litterär kraft där naturen har en central roll.