Vad Kostar Framtiden? : Globaliseringen, Miljön Och Sverige (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront förlag AB
Översättare
Ia Lind
Medarbetare
Bergmark, Victoria (form)
Dimensioner
220 x 130 x 10 mm
Vikt
410 g
SAB
Uha,Qade,Qaacg
ISBN
9789173249010
Vad Kostar Framtiden? : Globaliseringen, Miljön Och Sverige (inbunden)

Vad Kostar Framtiden? : Globaliseringen, Miljön Och Sverige

Inbunden Svenska, 2002-08-01

Slutsåld

Det pågår en mängd samtal om läget i Sverige och i världen, om globaliseringen, tillväxtens gränser och den hotade miljön. Men samtalen liknar snarare råskäll mellan två döva än konstruktiva dialoger. På ena sidan står de som anser att allt går åt helvete. Det är konstigt, eftersom de som deltar i dessa samtal säger sig vilja samma saker: rättvisa och jämställdhet, ett slut på fattigdomen i tredje världen, en anständig marknadsekonomi i de gamla kommunistländerna, hållbar utveckling.

Kenneth Hermele utreder argumenten för och emot. Måste man välja antingen - eller? Tänk om det i stället är både-och som gäller?

Vad kostar framtiden? är oundgänglig för alla som vil förstå och delta i diskussioen om globalisering, ekonomi och miljö. Boken tar upp centrala frågor som: Är demokrati viktig för ekonomisk utveckling? Bör vi göra något åt växthuseffekten? Är det ostasiatiska miraklet bevis för att globalisering är bra? Kan kapitalism vara etisk?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vad Kostar Framtiden? : Globaliseringen, ...

Övrig information

Kenneth Hermele diskuterar bland annat om god miljö kan förenas med tillväxt eller om begreppen är varandras fiender, om globalisering är en möjlighet eller ett hot och om den svenska modellen är definitivt död eller om det går att blåsa liv i den.