Laglöst land  Terroristjakt och rättssäkerhet i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2003-10-01
Upplaga
01
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Flyghed, Janne (red.), Hörnqvist, Magnus (red.)
Dimensioner
215 x 135 x 25 mm
Vikt
430 g
SAB
Occ.01,Oclb-c
ISBN
9789173249478
Laglöst land  Terroristjakt och rättssäkerhet i Sverige (inbunden)

Laglöst land Terroristjakt och rättssäkerhet i Sverige

Inbunden Svenska, 2003-10-01

Slutsåld

Vi är på väg in i ett samhälle fixerat vid säkerhet. Jakten på terrorister känner inga gränser. 11 september och krigen i Mellanöstern ställer frågor om tillståndet i världen liksom i vårt egen land. Ibland grips vi av känslan att de medborgerliga rättigheterna har spelat ut sin roll. Laglöst land av Janne Flyghed och Magnus Hörnqvist (red). Jurister, kriminologer, människorättsexperter och freds- och konfliktforskare dokumenterar utvecklingen från en svensk horisont. Vad händer när flyktingar blir potentiella terrorister? Hur påverkas vi av att amerikansk militär skipar rättvisa i andra länder? Kan kontrollindustrin hålla sina löften och verkligen ge oss mera säkerhet.

Boken är den första som tar upp detta ämne. Här finns djupdykningar i nyckelhändelser varvade med bredare översikter. En fråga löper genom samtliga texter: håller myndighetsutövningen på att frigöra sig från lagen? Därav bokens titel. Men författarna tror också att vi genom en öppen debatt kan hitta vägar som leder till ett mindre osäkert samhälle.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Laglöst land Terroristjakt och rättssäke...

Övrig information

Vad händer när flyktingar blir potentiella terrorister? Hur påverkas vi av att amerikansk militär tror sig kunna skipa rättvisa i andra länder?