Snabbmatslandet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
484
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Stefan Lindgren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Fast Food Nation. The Dark Side of the AllAmerican Meal
Medarbetare
Andersson, Slatter (form) / Skarbrandt, Göran (form)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
181 x 103 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Pmbb.05-qa,Mxk-qa
ISBN
9789173249720
Snabbmatslandet (pocket)

Snabbmatslandet

ett mål för McWorld

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2003-01-01
39
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
SMAKEN OCH DOFTEN på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda smakfabriker. En enda hamburgare kan innehålla kött från tiotals olika kor.
I Snabbmatslandet granskar Eric Schlosser sakligt och ingående den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmaten, men han tar också en titt på själva fenomenet. Snabbmat är inte längre enbart en amerikansk institution, det har blivit en global företeelse med 28.000 McDonalds-restauranger över hela världen.
Vad som började med några enstaka restauranger i Kalifornien efter andra världskrigets slut, har lett till ett förödande effektivt strömlinjeformat snabbmatskoncept.
Till en värld där mindre aktörer slås ut av de stora kedjorna, där snabbmatsföretag, främst McDonalds, kommit att stå som symboler för globaliseringsprocessen, och där en epidemi av övervikt breder ut sig i kölvattnet av burgare och friterad kyckling.
Läs Snabbmatslandet, och en Big Mac kommer aldrig mer att smaka som förr.FÖRFATTAREN: Erik Schlosser är medarbetare på Atlantic Monthly och detta är hans första bok. Snabbmatslandet började som ett reportage i The Rolling Stone. Boken har legat på New York Times bestsellerlista och sålt i 180.000 ex i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Snabbmatslandet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbart äcklig
  Josefin, 27 juni 2008

  Detta är en faktabok om matindustrins utveckling och påverkan på omgivningen under nästan 100 år. Det som också är fascinerande är att författaren kunnat skriva denna bok och inte blivit stämd, källhänvisningarna är nästan 1/3 av boken.

  För dig som är intresserad av vad du stoppar i munnen så är detta en bok jag rekommenderar varmt.

 2. Mycket intressant!
  Rose-Marie, 18 juni 2006

  Detta är verkligen en faktabok. Erik Schlosser spottar ur sig fakta hela tiden och ibland blir det lite ointressant eftersom han går till grunden med ALLT.
  Han berättar om bakgrunden av arbetarna på ett slakteri, berättar om bakgrunden av flera olika städer (hur dom byggdes upp, etc), osv. Men Erik Schlosser har gjort ett enormt arbete och om man hoppar över vissa bitar så är boken riktigt intressant.
  Han behandlar grundligt hur McDonalds har kunnat blivit så stora som dom är... intressant...

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Snabbmatslandet

Övrig information

Snabbmatslandet har snabbt blivit en journalistisk klassiker om efterkrigstidens mest karaktäristiska matvana och industrin bakom den.